Martorell inaugura el Parc Central de la Sínia, el parc urbà més gran del Baix Llobregat

0
5

El Parc Central del nou barri de la Sínia de Martorell s’ha estrenat aquest dissabte en una multitudinària jornada davant de més de 12.000 persones.

L’Ajuntament de Martorell ha organitzat una gran festa, en una jornada sense incidents que ha desplegat un gran dispositiu de vigilància i seguretat, per inaugurar aquest nou espai públic de Martorell. L’acte ha aplegat tallers i activitats per als més petits, actuacions musicals, ballada dels Gegants, Capgrossos i Bastoners de Martorell, i el concert de la cantant India Martínez, del que han pogut gaudir gratuïtament els més de 12.000 assistents a l’acte.

El concert d’India Martínez ha estat l’acte més destacat i que ha tingut una assistència massiva. Més de 12.000 persones han gaudit de l’espectacle gratuït de l’artista, i unes 2.000 ho han fet durant les primeres hores de la tarda i vespre amb les propostes familiars, els parlaments, la descoberta de la placa inaugural i l’obertura del gran joc infantil.

Inauguració del Parc Central de la Sínia (Martorell)
Inauguració del Parc Central de la Sínia (Martorell)
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, durant la inauguració del Parc Central de la Sínia
Inauguració del Parc Central de la Sínia (Martorell)
La cantant India Martínez, al concert que va aplegar més de 12.000 persones

L’equip de govern ha obert al públic les instal·lacions del parc del nou barri que s’està construint a La Sínia, 20.000 metres quadrats d’espai de zones verdes i de passeig amb tres àrees de jocs infantils. L’element més singular i que crida més l’atenció és un gran joc, una estructura vertical amb tobogans que s’il·lumina de nit i va canviant de colors. El parc urbà es completa amb una tirolina i altres jocs infantils, arbres, gespa, camins per passejar i un llac d’aigua artificial amb un guèiser.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la regidora de Via Pública, Elisabet Plaza, han estat els encarregats de descobrir la placa inaugural i s’han adreçat al públic posant en relleu els avantatges d’aquesta nova zona per al gaudi dels martorellencs.

L’alcalde Fonollosa ha expressat que “és un parc molt gran i molt verd, enmig de barris densament poblats. Hi pot venir gent gran a passejar i a descansar, hi ha zones enjardinades enormes, hi hem posat més de 500 arbres i tenim tres zones de jocs infantils molt potents. Aquest nou parc, que crearà una àrea de centralitat nova a Martorell, és molt complet i versàtil. És el parc urbà més gran del Baix Llobregat Nord”.

La regidora Elisabet Plaza ha destacat que “avui construïm un nou eix a Martorell. No teníem una zona verda, un pulmó al mig dels barris més poblats de Martorell. Amb aquesta inauguració posem en funcionament el nou barri de La Sínia. Un barri amb eficiència energètica i qualitat de vida per tots els veïns i veïnes de Martorell”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, i Elisabet Plaza, regidora de Via Pública, descobrint la placa inaugural

Fonollosa ha assegurat que els veïns i veïnes han rebut l’obertura d’aquest Parc Central molt positivament. “Tenim una qualitat de vida que va avançant. L’urbanisme ha d’estar al servei de la gent i és el que avui veiem aquí. Infinitat de famílies jugant, passejant, gaudint de l’espai, això és pel que serveix l’urbanisme”.

El nou barri de la Sínia

Amb la inauguració del Parc Central es posa en funcionament el nou barri de la Sínia.

Un eixample residencial pensat per a les famílies de Martorell, on s’estan construint 1.100 habitatges, 330 dels quals de protecció oficial, i s’hi farà un nou eix comercial, una zona d’oficines, serveis i una àrea d’equipaments públics.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, a l’acte de inauguració del Parc Central de la Sínia

Un barri modern que aposta pel disseny, l’eficiència energètica i la qualitat de vida dels veïns i veïnes per completar un model urbà basat en la cohesió social.

L’Ajuntament de Martorell continua transformant i millorant Martorell dins la dèria de fer un urbanisme al servei de les persones i aconseguir uns espais públics moderns i de qualitat al poble perquè tothom els pugui gaudir amb orgull.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.