La inflació a la UE caurà més ràpidament i l’economia creixerà més lentament, segons les noves previsions

0
85

La nova previsió de la Comissió per a l’economia de la UE apunta a taxes de creixement inferiors a les previstes el 2023. La inflació també accelerarà la seva tendència a la baixa actual aquest any. El 2024, ara s’espera que el creixement arribi al 0,9% (des de l’1,3%) a la UE i al 0,8% (des de l’1,2%) a la zona de l’euro. Mentrestant, la inflació a la UE hauria de baixar del 6,3% el 2023 al 3,0% el 2024, i després baixar al 2,5% el 2025.

El 2023, el creixement es va veure frenat per una sèrie de factors, ja que les llars tenien menys per gastar i els tipus d’interès eren alts. Aquest any, però, s’espera que l’activitat econòmica a la UE torni a accelerar-se gradualment. A mesura que la inflació segueixi baixant, els salaris reals creixeran. Així, juntament amb un mercat laboral resilient, s’espera que els consumidors gastin més. A més, el comerç amb socis estrangers s’hauria de normalitzar, després d’un comportament molt feble l’any passat.

La inflació el 2023 va caure més ràpidament del que s’esperava, en gran part impulsada per la caiguda dels preus de l’energia. No obstant això, les mesures de suport energètic als Estats membres acabaran aviat. Les tensions geopolítiques actuals, especialment a l’Orient Mitjà, també poden generar interrupcions comercials. Aquests dos elements encara podrien contribuir a l’augment dels preus. Però, en general, la inflació continuarà reduint-se, mantenint l’augment dels preus dels aliments sota control.

La Comissió publica quatre previsions econòmiques al llarg d’un any determinat, que cobreixen les dades del PIB i la inflació de tots els estats membres, la UE i la zona de l’euro.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.