Rambla Pep Ventura

La nova rambla Pep Ventura de Martorell es transforma en un gran passeig que uneix barris

0
29

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat de l’equip de govern va inaugurar el passat  diumenge 10 d’abril la nova rambla Pep Ventura amb una multitudinària festa popular per celebrar aquest nou espai modern i agradable d’estada i passeig que uneix dos barris de Martorell, El Pla i Torrent de Llops.

La nova rambla Pep Ventura es va inaugurar amb una gran festa que ha aplegat centenars de veïns i veïnes que han volgut participar en aquest dia tan especial, amenitzat per un una xocolatada, un concert vermut, animació infantil, una cercavila dels Gegants i Capgrossos de Martorell i ballada de sardanes.

La remodelació del carrer ha transformat Pep Ventura en un espai que cohesiona dos barris i promou la mobilitat sostenible amb 3,5 quilòmetres de passeig i descans.

Les obres van iniciar-se al juny de l’any passat i s’han dividit en diferents fases que han permès transformar el carrer Pep Ventura en un espai més amable i endreçat d’estada i passeig, una àmplia rambla que uneix dos barris El Pla i Torrent de Llops i promou la cohesió social i la mobilitat sostenible a Martorell.

El setembre de 2021, es va enllestir el tram del carrer de Josep Pla transformant-lo en una plataforma única amb prioritat invertida, mantenint només el pas de vehicles per als veïns que tenen l’accés als aparcaments soterrats i generant un nou passeig de connexió entre la rambla de les Bòbiles i la rambla Pep Ventura.

A finals de gener d’aquest any, va entrar en servei el tram entre la plaça de Frederic Duran i els carrers de Joan Aguilar i d’Eusebi Planes. S’hi van fer voreres laterals, aparcaments en filera i una illeta separadora central.

El darrer tram executat ha estat el comprès entre el carrer de Joan Aguilar i el carrer Puig del Ravell, on s’ha reformat seguint la tipologia de rambla, amb un passeig central i laterals amb voreres amples i aparcaments en semi bateria.

Els treballs han permès reordenar la zona d’aparcament per guanyar-ne més places, s’han ampliat les voreres, s’han creat nous espais de passeig i estada accessibles a les persones amb mobilitat reduïda.

També s’ha incrementat la vegetació amb la plantació de nou arbrat i jardineria, s’ha renovat l’enllumenat, i s’han adequat les xarxes de sanejament i abastament d’aigües, incorporant criteris d’eficiència energètica.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, acompanyat de tot l’equip de govern, ha explicat que “és un dia important per Martorell perquè fem un pas més en la transformació en positiu i en qualitat urbana al nostre poble”. Segons ha exposat, la de la rambla Pep Ventura és una idea que va en sintonia amb les modificacions que es van fer a la rambla de Les Bòbiles, la intervenció que ha començat al nou barri de La Sínia i a la que seguirà al carrer Francesc Riera, connectant tres barris en 3’5 quilòmetres.

L’alcalde Fonollosa destaca que l’obra “relliga un relat urbà que duem a terme des de fa anys, que afavoreix els espais oberts, de trobada i passeig, i que uneix els barris”. “Una obra ambiciosa i complexa que ha quedat espectacular, perquè la gent de Martorell se senti orgullosa del seu poble”.

Pep Ventura “connecta El Pla amb Torrent de Llops, igualant les voreres a banda i banda, i generant una rambla al mig”. A més, es crea “un itinerari saludable de 3,5 quilòmetres que comprèn rambla de Les Bòbiles, la zona de més activitat comercial i dinamisme social, el carrer de Josep Pla, la rambla de Pep Ventura, el carrer de Francesc Riera i el Parc de La Sínia. Espais amples a llocs densament poblats, la clau d’un urbanisme amable i agradable en municipis com el nostre”.

La regidora de Serveis Municipals i Via Pública, Elisabeth Plaza, ha expressat que “estem molt contents, treballem per Martorell, perquè tinguem espais públics, moderns, de qualitat i pel benestar de totes les persones. Seguirem treballant perquè tots tinguem orgull de poble i entre tots junts ho farem tot”.

Durant els darrers anys l’ajuntament, amb la participació de les associacions de veïns, ha apostat en l’impuls de projectes integrals de millora dels barris més antics de Martorell que patien dèficits importants d’ordre urbanístic i social, així com la renovació dels principals eixos cívics.

Tal com afirma l’alcalde Fonollosa, “Les grans coses en un poble no les fa una persona ni un equip de gent, les fem entre tots”

L’Ajuntament de Martorell continua així amb la transformació i millora de Martorell amb la implicació de tots els agents, per tenir un poble modern i confortable per què tots els martorellencs i martorellenques en puguin gaudir amb orgull.

El projecte de la reforma integral del carrer Pep Ventura segueix en aquesta línia, es continua generant nous espais públics de qualitat i millorant els que ja existeixen per adaptar-los a un urbanisme pensat per les persones. És el que en diem “Urbanisme al servei de les persones”.


La nova rambla Pep Ventura suposa un salt endavant qualitatiu per als veïns i vianants de Martorell complementant les millores de reurbanització ja realitzades al barri del Pla i amb les millores previstes a realitzar al barri de Torrent de Llops amb la propera remodelació de la plaça Pere Teixiner i el carrer Francesc Macià.

Ajuntament de Martorell

Inauguració rambla Pep Ventura
Inauguració rambla Pep Ventura

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.