Martorell continua donant suport a la restauració local

0
59

L’Ajuntament de Martorell ha ampliat, fins al 31 de desembre de 2022, la suspensió de la taxa d’ocupació de terrasses per part de bars i restaurants. A més, se suspendrà la taxa per a la prestació de serveis a les fires comercials que se celebrin al municipi, organitzades per l’Ajuntament o associacions  de comerciants, fins a finals d’any.

Les dues mesures es van aprovar al Ple Municipal del mes d’abril per seguir amb les accions del Pla de recuperació econòmica i social, iniciat l’any 2020 per pal·liar les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia, que s’han vist recentment agreujades per les primeres conseqüències de la situació bèl·lica entre Rússia i Ucraïna.

La restauració local seguirà sense pagar, fins al 31 de desembre d’enguany, la taxa per l’ús privatiu de la via pública i del domini públic amb taules, cadires i tendals. Junts per Martorell i els quatre partits de l’oposició van acordar per unanimitat una pròrroga d’aquesta mesura d’ajut a la restauració i l’hostaleria, tenint en compte que l’anterior suspensió expirava el 31 de maig de 2022.

“És la cinquena suspensió que fem d’aquesta taxa des que vam començar a aplicar-la”, destacava el regidor d’Hisenda i Règim Intern, Lluís Amat. Ell mateix la justificava: “Fins ara l’hem anat prorrogant per la situació pandèmica i seguint les directrius del Pla de Reactivació Econòmica que hem impulsat. Però ara, l’actual conflicte bèl·lic fa que proposem aquesta cinquena suspensió”.

A més, el consistori ha près una altra mesura que també implica la modificació de la taxa per la prestació del servei de la fira comercial i industrial, que regula l’ordenança número 17. Aquesta taxa interpel·la a tots aquells participants amb establiment o activitat comercial autoritzada a Martorell, a totes les fires comercials organitzades per l’Ajuntament o les associacions de comerciants durant el període comprès entre el 20 d’abril i el 31 de desembre d’enguany.

“Els motius d’aquesta mesura són evidents: ajudar un dels sectors més castigats en tot aquest temps, i en aquest sentit, una de les mesures que podem prendre és suspendre la taxa”, destacava Amat.

Els establiments comercials i industrials que han participat de la Fira de Primavera ja han pogut gaudir de la suspensió de la taxa, a l’igual que en la resta d’esdeveniments d’aquesta tipologia que s’esdevinguin a Martorell fins a finals d’any.

Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.