La Trobada d’Entitats de Martorell homenatja Montserrat Campmany i reconeix la comunitat ucraïnesa

0
240

La 26a Trobada d’Entitats de Martorell, celebrada el passat divendres 7 d’octubre a Ca n’Oliveres, ha homenatjat Montserrat Campmany per la seva extensa trajectòria solidària, especialment al davant de l’Associació Catalunya Contra el Càncer. L’acte ha reconegut les entitats que fan 25 anys, les de nova creació i les persones que n’han entrat i sortit de les respectives juntes. També ha fet una menció a la comunitat ucraïnesa local.

Montserrat Campmany, Filla Predilecta de Martorell des de 2011, ha rebut aquesta nit un nou homenatge a la seva trajectòria solidària. Especialment des que l’any 1979 va accedir a la presidència de la junta local de Catalunya Contra el Càncer i al seu constant altruisme envers qui pateix aquesta malaltia. L’homenatjada ha pujat a l’escenari, ha rebut una placa commemorativa i ha pronunciat unes paraules davant la concurrència.

“Fa 43 anys que presideixo la junta i sempre ho he fet amb molta il·lusió i alegria. Ho faig de cor, perquè m’estimo les persones i ajudo a qui ha de passar aquesta malaltia, que jo he superat dos cops”, ha dit una emocionada Campmany des de l’estrada.

Aquest ha estat un dels moments culminants d’una vetllada en la que, com ha dit l’alcalde Xavier Fonollosa, “hem un reconeixement públic a les entitats i persones que hi sou al darrere, sovint sense fer soroll. Sou l’autèntica ànima de Martorell i contribuïu al seu desenvolupament social, cultural i esportiu”.

El YAHOOOH Esport i Lleure a la Natura ha estat reconegut en motiu del seu 25è aniversari del club, així com Vicente Mata Cámara i Jordi Barón Morera, dues persones que han complert 25 anys al Club Petanca Martorell i l’AMCAM, respectivament.

Un emotiu audiovisual ha recordat les persones vinculades a l’associacionisme que ens han deixat durant el darrer any. I s’ha donat la benvinguda a una nova entitat -l’Associació de Persones Discapacitades del Montserratí- i a les 55 persones que en el darrer any s’han incorporat a la junta d’alguna de les associacions de casa nostra. En sentit contrari, n’han marxat 18, que també han estat reconegudes per la seva participació.

“A Martorell tenim més de 200 entitats i prop de 10.000 persones que col·laboren en alguna d’elles. Més d’un de cada tres martorellencs és en alguna entitat. Som l’enveja de la majoria de pobles del nostre entorn, perquè tenim un teixit associatiu viu, que es va renovant i que fa avançar Martorell”, ha dit Fonollosa, qui ha conclòs que “des de l’Ajuntament sempre ens tindreu al vostre costat”.

Una menció especial de la gran festa de l’associacionisme local ha tingut com a protagonista la comunitat ucraïnesa de Martorell. Andriy Kryvenkov, un dels seus integrants, s’ha adreçat al públic per agrair “als veïns de Martorell el suport continu que doneu al nostre país en aquesta guerra que ens ha deixat un paisatge devastat i moltes víctimes. Aquesta solidaritat és molt important per a nosaltres”.

La Regidoria de Participació de l’Ajuntament ha lliurat a totes les entitats guardioles per recaptar fons en la campanya Martorell amb Ucraïna. No ha estat l’únic gest solidari, ja que els obsequis que habitualment reben les associacions en aquest acte anual han tingut “un caràcter solidari a benefici d’UNICEF, per a que ajudi els més necessitats d’arreu del món”. Ho ha anunciat la regidora de l’àrea, Belén Leiva.

L’acte, presentat per la periodista martorellenca Assumpta Mera, ha conclòs amb un aperitiu per a tothom. L’acompanyament musical ha anat a càrrec de la formació Scaramanga, composada per Pere Miró -saxo-; Héctor Martín -guitarra-; Abel Boquera -teclats- i Arnau Julià -bateria-.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.