Teresa Ciges: “El paradigma comunicatiu i els hàbits de consum han canviat en els darrers anys, i la política no s’ha de quedar enrere”

0
537

ESPECIAL CURS MÀRQUETING PER A CANDIDATURES MUNICIPALS. Teresa Ciges, Periodista. Consultora de comunicació política i estratègia digital.

Teresa Ciges és una de les veus més fresques i interessants en l’àmbit de la comunicació política i l’estratègia digital als Països Catalans. Periodista per la Universitat de València i Màster en Comunicació Científica per l’ICPS-UAB, és cap de redacció de Saó i col·laboradora habitual a mitjans importants com La Vanguardia. Fa uns anys, la Teresa va crear un canal de YouTube amb una nova visió de la política i la comunicació i és una gran coneixedora del potencial de les xarxes socials.

Juntament amb Xavier Tomàs, dirigirà el quart i darrer dia del curs, dedicat a les “Eines i recursos digitals de la candidatura”. La Teresa ens parla avui de la seva aportació a la formació.

En poques paraules… En què consisteix la teva aportació al curs?

Abordarem com aprofitar les xarxes socials per treballar la notorietat, la humanització i les relacions en l’àmbit municipal.

“Cal aprofitar les xarxes socials per treballar la notorietat, la humanització i les relacions en l’àmbit municipal.”

Per què és important que els candidats accedeixin a aquestes eines i recursos?

Perquè el paradigma comunicatiu i els hàbits de consum han canviat en els darrers anys, i la política no s’ha de quedar enrere; s’ha d’adaptar a les noves formes de comunicar. En aquest sentit, les xarxes socials ens ofereixen un munt de possibilitats que s’han d’aprofitar en campanya per captar l’atenció, seduir i establir relacions amb l’electorat.

Quines són les principals dificultats de les candidatures a l’hora de gestionar les seves campanyes a través de les xarxes?

El principal problema amb què es troben les candidatures de poblacions mitjanes i petites és la falta de recursos, no sols econòmics, sinó també personals. No obstant això, en el curs es presentaran nombrosos exemples d’accions comunicatives que es poden dur a terme amb cost zero, aprofitant les eines que ens proporciona el món digital.

“En el curs es presentaran nombrosos exemples d’accions comunicatives que es poden dur a terme amb cost zero, aprofitant les eines que ens proporciona el món digital.” 

Quines habilitats obtindrà qui participi en la teva sessió?

Coneixerà el potencial que tenen les xarxes socials pel que fa a la comunicació política municipal, quins aspectes s’han de prioritzar en l’estratègia digital i quins són els recursos i formats que li ajudaran a assolir els seus objectius.

La Teresa Ciges impartirà la seva sessió el dissabte, 15 d’octubre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.