La Unió Europea inverteix més de 600 milions d’euros en infraestructures energètiques en suport del pla REPowerEU i del Pacte Verd Europeu

0
3642

La UE invertirà 602 milions d’euros del Mecanisme Connectar Europa en vuit projectes transfronterers d’infraestructures energètiques per assolir els objectius establerts al Pla REPowerEU i al Pacte Verd Europeu. La inversió és el resultat d‟una convocatòria de projectes publicada el 18 de maig, en paral·lel amb el pla REPowerEU.

Pel que fa a això, Kadri Simson, comissària d’Energia, ha declarat: «Es necessiten millors interconnexions transfrontereres per a una transició cap a una energia neta, ja que reforcen el mercat comú de l’energia i faciliten la integració de les energies renovables a la xarxa. Una infraestructura energètica resilient també és crucial per a la seguretat del subministrament de la UE i per complir el nostre compromís de posar fi a les importacions de gas de Rússia com més aviat millor».

Els recursos finançaran projectes al sector elèctric, en particular en xarxes elèctriques intel·ligents, xarxes de CO2, emmagatzematge subterrani de gas i una terminal de GNL a alta mar. Es reparteixen entre nou Estats membres (Àustria, Bèlgica, Croàcia, França, Irlanda, Itàlia, Polònia, Romania i Eslovènia) i Tunísia.

Podeu trobar més informació sobre els projectes aquí.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.