BARCELONA • Barcelonès

L’ACM crea una oficina específica per assessorar i acompanyar els ens locals en la gestió dels Fons Europeus

0
2298

El municipalisme català es fixa com a prioritat aprofitar i participar al màxim possible en la decisió, gestió i execució dels fons europeus

Lluís Soler: “Ara és el moment de centrar tots els esforços en la reactivació econòmica, que ha de ser també social i garantint que arribi a tots els racons del país”

El Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) es va reunir divendres passat al migdia. Ho van fer de forma telemàtica amb la participació d’una quarantena d’alcaldes i alcaldesses que en formen part. La reunió de l’òrgan directiu de l’entitat municipalista va servir per donar llum verda a un nou servei que es posarà a disposició dels municipis. Es tracta d’una Oficina de Fons Europeus.

L’Oficina de Fons Europeus (OFE) de l’ACM serà l’oficina de referència d’atenció als ens locals en assessorament i acompanyament en la gestió i tramitació de projectes europeus. El president de l’ACM, Lluís Soler, va assegurar que “volem acompanyar i ajudar els ens locals a aconseguir finançament europeu que en aquest moment de recuperació socioeconòmica pot ser un impuls vital per als nostres pobles i ciutats. I per això ara és el moment de centrar tots els esforços en la reactivació econòmica, que ha de ser també social i garantint que arribi a tots els racons del país”. Soler també va insistir que “la voluntat de l’ACM és facilitar el dia a dia dels ens locals, donant-los eines útils i mecanismes que els permetin seguir millorant la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. En aquest sentit, la nova oficina ens permetrà oferir un punt de suport a tots els nivells disponible per al municipalisme català”.

El Comitè Executiu va donar el tret de sortida a la posada en marxa d’aquesta nova oficina de Fons Europeus, posant a disposició immediata dels ens locals, l’assessorament en projectes europeus. Al llarg dels propers mesos s’aniran ampliant els serveis de gestió i tramitació que l’oficina pretén oferir. L’oficina tindrà com a funció principal, detectar, informar, acompanyar i assessorar als ens locals que estiguin interessats en l’execució d’algun projecte europeu. 

Properament, l’ACM també té previst estructurar dues noves oficines de suport i assessorament local. Una dedicada a la contractació pública local i una altra d’assessorament en matèria d’hisendes locals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.