15.12.17  • Selva/Gironès

L’Agència Catalana de l’Aigua impulsa la millora del sanejament a la Selva i el Gironès

0
295

Fins el 25 de gener es podrà consultar el projecte d’ampliació de la depuradora de Cassà de la Selva-Llagostera a les seus de l’agència de Barcelona i Girona, als Ajuntament del Cassà de la Selva i Llagostera i també per via telemàtica


Depuradora de Cassà de la Selva/Llagostera. Foto: Premsagencat.
La planta ampliada tindrà un cabal de disseny de 5.968 m3/dia (població equivalent de 29.840 habitants), gairebé doblant la seva capacitat actual 
També es preveuen millores en relació als sobreeiximents a la xarxa de col·lectors que es donen en episodis de pluges intenses, reduint de manera significativa l’impacte sobre el medi
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a informació pública el projecte d’ampliació de la depuradora de Cassà de la Selva-Llagostera, a les comarques de la Selva i el Gironès. La informació del projecte, enllestit el mes d’abril d’enguany, es podrà consultar fins al proper 25 de gener, bé de manera presencial a les oficines de l’ACA a Barcelona i Girona, als Ajuntaments de Cassà de la Selva i Llagostera, o bé per via telemàtica.
Les millores faran possible garantir les necessitats de sanejament actuals i futures dels dos municipis, ja que la planta gairebé duplicarà la seva capacitat de tractament, passant dels 2.984 m3/dia (17.406 habitants equivalents) als 5.968 m3/dia (29.840 habitants equivalents).
Per fer possible aquest increment de capacitat, es construirà una nova línia de tractament paral·lela a l’existent i es millorarà el pretractament, entre moltes altres millores que també incidiran en la línia de fangs. També s’incorporarà una nova estació de bombament a la xarxa de col·lectors i es duran diverses actuacions orientades a reduir els sobreeiximents en episodis de pluges intenses i el seu impacte sobre el medi.
Sanejament a Catalunya 
El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines. 
A data d’avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa a la comarca de la Selva, compta amb 24 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.