22.03.11 – MANRESA • Bages

L’Ajuntament de Manresa demanarà a CatalunyaCaixa que mantingui l’obra social i la vinculació amb el territori

0
74

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat, per unanimitat, una moció a favor de demanar a la direcció de CatalunyaCaixa que mantingui el seu model de caixa d’estalvis. El consistori demanarà a l’entitat que conservi l’obra social i la vinculació amb el territori. La moció, que ha estat presentada per ICV i ERC a proposta dels treballadors de l’entitat, ha estat aprovada per la unanimitat del ple. Segons el portaveu d’ICV, Xavier Rubio, la moció permetrà "preservar la territorialitat de l’entitat", però ha lamentat que "la bancarització s’hauria pogut evitar". A banda, el portaveu d’ERC, Ignasi Perramon, ha demanat que part dels beneficis de l’entitat continuïn repercutint, de manera positiva, al territori.

El portaveu d’ERC, Ignasi Perramon, ha lamentat el fet que, segons ell, l’estat espanyol ‘intenta enfonsar el model de caixes català’. A més, Perramon ha afegit que a les entitats bancàries se’ls hi estableix unes premisses molt més "toves" i "fàcilment assolibles" que a les caixes d’estalvis.

El text defensa la primacia de la funció territorial i social de l’entitat, el flux de crèdit cap al teixit econòmic i social i la vinculació amb el territori de l’entitat.

Tant el portaveu de Convergència i Unió, Alexis Serra, com el portaveu de la CUP, Adam Majó, han lamentat que la moció "arribés tard". "Ara ja no es pot fer res", ha sentit Serra. Malgrat això, els dos grups també han votat a favor de la moció.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.