VIC • Osona

L’Ajuntament de Vic activa la campanya “L’energia a casa” per fomentar l’eficiència i l’estalvi energètic

0
298

Tres vídeos ensenyaran com estalviar i a entendre les factures de l’electricitat, el gas i l’aigua

Oferir recursos per augmentar l’estalvi i fomentar l’eficiència energètica és l’objectiu de “L’energia a casa”. La campanya iniciada per l’Ajuntament de Vic ajuda a optimitzar el consum energètic i aprendre a llegir les factures i els contractes de subministraments per reduir costos, entre d’altres.

“L’energia a casa” està formada per tres vídeos en format pedagògic –les factures d’electricitat, les factures de gas i les factures d’aigua- on s’hi detallen els conceptes bàsics per entendre les factures i optimitzar els contractes de subministraments a la llar i a la comunitat. 

Cadascun dels vídeos desglossarà la factura per poder comprendre què conté i què és el que es paga, així com les principals mesures per fomentar l’estalvi i l’eficiència.

Ajuts per entendre les factures d’electricitat

El primer vídeo de la campanya “L’energia a casa” ajuda a entendre les factures d’electricitat i explica els conceptes claus a tenir en compte per comprendre què es paga i de quina manera. 

A més, es desxifra d’on surt l’energia que s’utilitza a la llar, la potència, què és un cost fix, quin paràmetre estableix quants electrodomèstics podem tenir funcionant al mateix temps, les tarifes horàries i quines són les més adients per estalviar energèticament a casa. 

També s’hi exposen els tipus d’impostos i on s’apliquen, així com altres conceptes de serveis extres que poden encarir la factura, els drets del consumidor i de la companyia i quines ajudes existeixen per la rebaixa de les factures.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.