03.02.15 – BARCELONA • Barcelonès

L’alcalde Trias afirma que l’Ajuntament té eines i polítiques de suport i atenció a la gent gran perquè pugui viure en plenitud

0
59

L’alcalde inaugura la IV Convenció ‘Les veus de les persones grans’, a la que s’han inscrit més de 700 persones per fer balanç de les polítiques de gent gran i abordar reptes de futur

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest matí la IV Convenció ‘Les veus de les persones grans’, una trobada organitzada pel Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona, on s’han inscrit més 700 persones que, durant dues jornades, faran balanç de la feina feta fins ara a la ciutat en l’àmbit de la gent gran i per a que facin propostes de futur. També hi eren presents Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; Irma Rognoni, regidora de Família, Infància i Usos dels Temps; i Assumpció Roset, comissionada d’alcaldia de la Gent Gran, entre d’altres. 
 
A l’acte, que s’ha realitzat a l’Auditori AXA Diagonal, l’alcalde ha explicat que la ciutat, i el país, han viscut molts canvis en les darreres dècades, urbanístics, socials però també importants canvis demogràfics. Fruit de l’èxit i d’èpoques de bonança van venir a Catalunya 1,5 milions de persones en busca d’una vida millor i també ha augmentat l’esperança de vida. ‘Aquestes dues circumstàncies han esta resultat d’un èxit i cal nous plantejaments per fer-hi front’, ha afirmat Trias, que ha afegit que ‘l’èxit no és viure molts anys sinó viure’ls bé’. En aquest sentit, Trias ha destacat la importància del Consell Assessor de la Gent Gran i de jornades com aquestes per conèixer les necessitats de la gent gran, a la que també ha demanat que participi i s’impliqui en la societat, generant complicitats.
 
Com ha explicat Trias als assistents ‘representants d’entitats de gent gran, treballadors de l’àmbit de l’atenció de la gent gran, i persones grans a títol personal’la crisi ha afectat tota la societat, i de manera especial la gent gran. Com ha assenyalat, moltes famílies, en la que els seus membres han perdut la feina, han hagut de passar de dependre econòmicament dels seus grans. 
 
Trias ha afirmat que ‘Barcelona ha de ser una ciutat de benestar que doni resposta a les necessitats de la seva gent, joves i grans’. ‘Des de l’Ajuntament tenim eines i polítiques de prevenció, orientació, suport i atenció a la gent gran perquè pugui viure en plenitud’, ha afegit. En aquest sentit, ha posat com exemple el projecte Vincles BCN, on ‘les noves tecnologies ens han de servir també per millorar el benestar i la vida quotidiana de les persones grans’. Finalment, ha afegit que cal ‘viure la vellesa amb satisfacció’ i que les persones que tenen problemes de salut (com demències o altres) ‘puguin viure amb dignitat’. 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.