MOLLET • Vallès Oriental

L’Arc Metropolità explica les seves propostes a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín

0
3748

L’Associació Arc Metropolità i la Diputació de Barcelona han posat a sobre de la taula la proposta de coordinar els àmbits que afecten al conjunt del territori. La reunió han assistit les presidentes de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, i diversos alcaldes i alcaldesses i representants municipals, entre ells l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs.

Aquesta és una nova trobada entre l’Associació Arc Metropolità i representants institucionals amb l’objectiu d’avançar en la coordinació i treball conjunts en àmbits que afecten el conjunt del territori.

La presidenta de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, ha explicat a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, els objectius de l’Associació i ha exposat, també, com s’estan treballant diferents qüestions de caràcter supramunicipal.

D’aquesta manera, es vol avançar en l’establiment de possibles línies de col·laboració i suport mutu, tot reforçant els municipis de la segona corona com a interlocutors en la planificació de la Regió Metropolitana i el conjunt de la província.

Entre els temes que s’han posat damunt de la taula hi ha la necessitat de col·laborar en la planificació i execució d’infraestructures, l’impuls de la mobilitat atenent a criteris d’eficiència i sostenibilitat, el treball conjunt en qüestions relacionades amb la qualitat de l’aire, incloent-hi el desenvolupament de Zones de Baixes Emissions, polítiques d’habitatge que donin resposta a la situació real dels municipis i les necessitats de la ciutadania i l’ordenació global del territori.

L’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, ha explicat que “quan ens vam constituir com a Associació, les ciutats fundadores ens vam comprometre a treballar conjuntament en temes que traspassen l’àmbit municipal i reivindicar la nostra veu comuna en la planificació global del país. Farrés també ha dit que “per això estem reforçant la coordinació entre nosaltres i alhora potenciant la interlocució amb el conjunt d’administracions. La trobada amb la Diputació s’emmarca dins aquesta voluntat d’avançar des de la mirada local en el disseny de polítiques globals que donin resposta als reptes que tenim per endavant”.

En aquest marc, l’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha remarcat que “valorem molt positivament la trobada amb la Diputació, una administració amb la qual compartim plenament l’objectiu de treballar pel desenvolupament del territori i que a més té en el municipalisme un dels seus pilars. Estem convençuts que, partint d’aquesta base, trobarem múltiples vies de col·laboració”.

A més, Monràs ha afegit que “estem molts satisfets amb la trobada, que contribuirà a reforçar el diàleg i el treball en xarxa en benefici del conjunt de ciutadans i ciutadanes”.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.