23.08.17 – MANRESA • Bages

Manresa torna a oferir el bus nocturn gratuït per millorar la mobilitat i la seguretat durant la Festa Major

0
133

Amb el lema “Per la Festa Major, dia i nit en bus!” l’Ajuntament de Manresa posarà en funcionament diverses actuacions a través del servei Bus Manresa


La cap de secció de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Queralt Torres amb el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta. Foto: Aj. Manresa.

Farà aquest desplegament amb l’objectiu que els manresans i manresanes puguin gaudir de la Festa Major amb més comoditat i seguretat, desplaçant-se amb transport públic urbà. Així ho explica avui, en roda de premsa, el regidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, Jordi Serracanta

El regidor, juntament amb la cap de secció de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Queralt Torres, ha explicat que la iniciativa d’oferir bus gratuït ha anat guanyant usuaris cada any des de la seva implantació, el 2009, i l’ajny passat en van fer ús un total de 2.571 persones, una xifra considerablement superior a la de l’any anterior, que havia estat de 1.690. El regidor explica que “creiem doncs que la iniciativa és un cncert i volem que arribi encara a més usuaris, amb la idea que els dies centrals de la Festa la gent pugui tornar amb tranquil·litat i comoditat a casa seva”.

Algunes de les actuacions previstes són les següents:
Servei gratuït de Bus Nocturn:
Com en les darreres edicions de la Festa Major, en aquesta també s’oferirà el servei de Bus Nocturn gratuït, que connectarà el centre amb la zones de ponent, nord i llevant de la ciutat. El servei de Bus Nocturn gratuït s’iniciarà a les 22.15 h (quan acabi el servei regular) i finalitzarà a les 4 de la matinada, des del divendres 25 fins al dilluns 28 d’agost, amb una freqüència de pas per parada de 30 minuts i realitzant el recorregut de les Línies de F6 i F7, excepte dissabte, que es tallarà l’accés a la Muralla del Carme (a causa de la celebració de l’acte “Muralla en Festa”) i la parada del centre serà a Valldaura.
Durant la resta d’horari es poden utilitzar les diferents línies de bus urbà per anar al centre i gaudir de la Festa Major.
Reforç especial el diumenge 27 d’agost:
El diumenge de Festa Major, es reforçarà la Línia Festiu (L6 i L7) de Bus Manresa amb un segon bus en servei, de manera que aquesta línia tindrà una freqüència de pas per parada de 30 minuts. La Línia Festiu connecta el centre amb les zones de ponent, nord i llevant de la ciutat.

Aquest dia tindrà lloc uns dels actes de la Festa Major que generen més mobilitat com és el Castell de Focs al Parc de l’Agulla. Així, el servei de transport públic urbà farà parada a l’Avinguda dels Dolors – Alcalde Prunés i d’aquí el viatger podrà enllaçar amb l’itinerari habilitat de vianants que portarà al Parc de l’Agulla (tant d’anada com de tornada).

Amb la finalitat que tots els ciutadans puguin tornar del Parc de l’Agulla amb transport públic, tal i com es va realitzar l’any passat, es reforça el Bus Nocturn gratuït amb 2 vehicles més del servei que recolliran les persones que ho vulguin a la parada de l’Alcalde Prunés (final Avinguda dels Dolors) i els durà al centre de la ciutat a partir de les 22.45 h.
Campanya de comunicació
Per tal de fomentar l’ús d’aquests serveis especials de reforç del transport públic de la ciutat durant els dies de Festa Major, s’ha dissenyat una campanya de comunicació consistent en una imatge dirigida als joves que celebren la Festa amb l’eslògan següent: PER LA FESTA MAJOR DE DIA I NIT EN BUS.
Aquesta campanya s’ha realitzat en diferents formats per tal que arribi al màxim de població.
En primer lloc en format paper s’ha editat una pàgina al programa de Festa Major, s’han realitzat fulletons informatius (on també hi consten les parades i els horaris) que s’han distribuït als diferents punts d’informació de la ciutat, com l’oficina de Turisme, centres públics i autobusos; també s’han dissenyat uns vinils que s’han col·locat a les principals parades de bus (marquesines) i a l’exterior dels autobusos urbans.
En segon lloc en format digital també es pot trobar la informació dels serveis i horaris a la web www.manresabus.com, a l’aplicació de mòbil de Manresa Bus, als panells informatius dinàmics de les principals parades de bus  i a l’Ajuntament
En tercer lloc i per tal d’arribar als joves en el mateixos dies de Festa Major, els serveis de mobilitat i de sanitat de l’Ajuntament s’han coordinat per tal que des de el programa SOM.NIT, projecte d’informació, prevenció i reducció de riscos en el consum de drogues a tot el territori català, gestionat per Creu Roja Joventut, també ofereixi als joves informació sobre el transport públic, amb l’entrega dels flyers informatius dels serveis de Bus Nocturn gratuït.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.