Barcelona • Barcelonès

Marta Farrés: “Es guanya per majoria absoluta quan tens la ciutat al cap”

0
98

Marta Farrés no veu “gaire possible” la reedició de les eleccions del 12-M

Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell i vicepresidenta primera de la Diputació de Barcelona ha explicat aquest matí que en els darrers anys, la relació de la Generalitat amb el món local ha estat “complicada, com si pensessin que els ajuntaments no fóssim una institució de país”. Ho ha manifestat així en el marc d’una sessió celebrada a la Facultat de Polítiques de la UPF, dins del cicle “Alcaldes i Universitat” organitzat per alcaldes.eu en col·laboració amb la institució educativa.

Davant d’un centenar d’alumnes de diverses assignatures de Ciència Política, l’alcaldessa ha destacat la importància de tenir un contacte quotidià amb la realitat dels municipis i, en aquest sentit, ha parlat de la importància que té per a ella la presència a les xarxes socials: “Cada dia llegeixo i contesto un centenar de missatges, perquè les xarxes proporcionen el coneixement necessari de l’estat de la ciutat”, ha dit. De fet, ha afirmat que “gran part” de la causa d’haver guanyat les darreres eleccions municipals per majoria absoluta s’ha degut a la seva interacció a les xarxes, i també que “es guanya per majoria absoluta quan tens la ciutat al cap”.

Bona valoració dels resultats del 12-M

Com a membre de la comissió executiva del PSC, partit guanyador de les recents eleccions al Parlament, Farrés ha dit que, primerament “van gaudir molt del resultat obtingut”, però no ha vist fàcil la creació immediata d’un govern:  “ara el repte és la governabilitat i aconseguir els pactes necessaris”. Preguntada sobre si seria possible una reedició de les eleccions, ha dit que no ho veia “gaire possible”, entre d’altres coses perquè ERC “ha perdut molt en els darrers comicis i un escenari de repetició els podria fer perdre encara més”, ha completat.

Igualment, preguntada sobre si veia possible entrar a formar part d’un govern socialista de la Generalitat, ha dit que “a la seva ciutat hi ha un gran projecte i molta feina a fer”, de manera que preferia “gaudir de Sabadell” els propers anys.

Al llarg de la ponència, Farrés ha compartit amb els alumnes diversos aspectes de la feina de ser alcaldessa i ha afirmat que cal buscar “sinèrgies” amb les localitats veïnes, perquè “ja no té sentit que les ciutats vagin soles” i perquè les ciutats han de ser “els grans àmbits de col·laboració i transformació del futur, en detriment dels estats-nació”, ha dit.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.