20.06.17 – BRUSSEL·LES

Mercè Conesa anuncia una reunió amb alcaldes nord-americans per unir esforços contra el canvi climàtic

0
82

El Pacte Global d’Alcaldes pel Clima i l’Energia reunirà el mes de novembre a Bonn els alcaldes nord-americans compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic


La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, atenent als mitjans de comunicació a Brussel·les. Foto: Diputació de Barcelona.
Així ho ha explicat la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, després de reunir-se, com a membre del Consell del Pacte d’Alcaldes, amb el comissari europeu Miguel Arias Cañete. 
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha participat avui en la primera reunió del Consell del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia amb el comissari europeu Miguel Arias Cañete a Brussel·les. Conesa, única representant catalana –i de l’estat espanyol- en aquest Consell, ha anunciat una trobada amb els alcaldes nord-americans compromesos amb el canvi climàtic. «Amb un president dels Estats Units posicionat clarament en contra de les estratègies per preservar el clima, hem de donar importància als alcaldes que estem alineats. Som potents i hem de demostrar el que l’aliança de baix cap a dalt representa», ha explicat Conesa.
La trobada, propiciada per la Comissió Europea a través del Pacte Global d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, se celebrarà el mes de novembre a Bonn (Alemanya). En aquest sentit, Conesa ha recordat que el Pacte Global d’Alcaldes el firmen més de 7.000 ens locals, entre ells molts nord-americans.
Musculatura financera
La reunió amb el comissari Arias Cañete també ha servit per abordar qüestions fonamentals en l’àmbit energètic com el Paquet de Mobilitat de la Comissió Europea. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha traslladat la necessitat d’una doble estratègia: legal i financera. «Si els ajuntaments volem reestructurar la mobilitat, hem de posar-nos al dia. Amb flotes respectuoses, promocionant el vehicle elèctric i millorant el transport públic. Nosaltres incentivem, però necessitem un marc financer adequat, necessitem ajudes de la Comissió», ha explicat Conesa.
Conesa ha valorat molt positivament la trobada amb el comissari Arias Cañete i l’ha qualificat «d’aliança important entre el comissari i els ens locals, ens ha sonat molt interessant». El Consell del Pacte Global d’Alcaldes es tornarà a reunir amb el comissari passat l’estiu, en unes trobades, també, «fonamentals per assolir els objectius 40/30 d’estalvi energètic. No és només una qüestió de mobilitat, és una qüestió de salut», ha reblat Mercè Conesa. 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.