27.11.17 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa: «El 100% dels municipis de la demarcació disposen d’un Pla d’Igualtat de Gènere, impulsat per la Diputació de Barcelona»

0
58

Conesa ha precisat que «tota la població de la demarcació es beneficia d’aquests plans perquè tots els consells comarcals tenen vigent un Pla local d’igualtat de gènere, elaborat amb la col·laboració de la Diputació», que també posa a disposició dels municipis recursos econòmics, humans i materials, que puguin ser d’utilitat en aquesta lluita conjunta.


El diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, la vicepresidenta quarta, Meritxell Budó, i la diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez, amb el lema de la Campanya. Foto: Pau Fabregat/Diputació de Barcelona.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va explicar el passat divendres 24 de novembre, que «per l’acció de govern de la Diputació de Barcelona, el 100 % dels municipis, de la demarcació disposen d’un Pla d’Igualtat de Gènere». I ha remarcat que «hem hagut d’emprendre noves accions com el suport als municipis per elaborar protocols per fer front a l’assetjament sexual als espais públics d’oci».
Conesa ha precisat que «tota la població de la demarcació es beneficia d’aquests plans perquè tots els consells comarcals tenen vigent un Pla local d’igualtat de gènere, elaborat amb la col·laboració de la Diputació», que també posa a disposició dels municipis recursos econòmics, humans i materials, que puguin ser d’utilitat en aquesta lluita conjunta.
La presidenta també ha dit que «el 93% dels municipis  de la demarcació de Barcelona reben suport de la Diputació per elaborar eines estratègiques adreçades a assolir la igualtat de gènere, ja sigui a través de plans d’igualtat, protocols d’abordatge de violències masclistes o actuacions de sensibilització».
Mercè Conesa ha fet referència al «nou recurs ofert als ajuntaments dels protocols d’actuació contra l’assetjament sexual als espais públics d’oci», i als entorns de festes majors, tradicionals i populars, que cal redissenyar per prevenir les situacions de violència. «Cal programar les festes majors també com a instruments per a la igualtat de gènere». La Diputació de Barcelona vol fer explícites les violències que tenen lloc en els espais públics d’oci, uns contextos on la informalitat sembla justificar de forma gairebé automàtica la profusió i la normalització d’actituds masclistes
La presidenta de la Diputació de Barcelona ha fet aquestes declaracions a la premsa, abans de participar a l’Acte contra la violència masclista que s’ha celebrat avui, a l’Institut del Teatre de Barcelona, en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquest acte, de caire artístic i reivindicatiu, és la cloenda de la campanya de comunicació «Per la igualtat, tu marques la diferència», desenvolupada al llarg de l’any 2017 per integrar la igualtat de gènere com a valor a la cultura corporativa.
En la intervenció de la presidenta, durant l’acte, Conesa ha estat contundent respecte a les accions de violència de gènere: «Ja no tolerarem més accions d’aquestes característiques, ni admetrem que es trepitgin els nostres drets». «Avui les dones estem empoderades i som visibles» -hadit.
L’acte ha comptat comptat també amb la participació de la vicepresidenta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Meritxell Budó; el diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, i la diputada de Salut Pública i Consum, Laura Martínez. I ha inclòs actuacions a càrrec de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, de la Jove Companyia de l’Institut del Teatre ITDansa, del Conservatori Superior de Dansa i del Conservatori Professional de Dansa. També hi ha participat l’actriu Emma Vilarassau, que ha interpretat un monòleg escrit per la dramaturga Estel Solé, i hi ha estat present la col·laboració dels alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic.
En el següent enllaç podeu veure imatges i declaracions.
Aquest Acte contra la violència masclista, produït per la Diputació de Barcelona, s’emetrà demà, 25 de novembre, per les televisions locals, Movistar + (159) i laxarxa.cat.
  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.