01.03.18 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa: “Hem de capgirar la infrarepresentació de les dones en molts sectors”

0
46

La Diputació de Barcelona treballa activament per donar suport als municipis en les seves polítiques d’igualtat col·laborant amb els consistoris per elaborar plans d’igualtat integrals que parteixin de la realitat de cada territori, i plans locals de prevenció de la violència


Un moment de la intervenció de Mercè Conesa en la IX Jornada Anual de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE): La Societat que volem les dones. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha reclamat la necessitat de «capgirar la infrarepresentació de les dones encara en molts sectors, com l’empresarial, el tecnològic o el científic»,  i ha afegit que en aquest sentit «tenim com a país una gran oportunitat», durant la seva intervenció, avui a la tarda, al CaixaForum de Barcelona, a l’acte de benvinguda de la IX Jornada Anual de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE): La Societat que volem les dones.
La presidenta de la Diputació ha remarcat que, per aconseguir-ho, «cal lluitar per la igualtat no només sobre el paper, sinó real». «Les dones hem volgut entrar en el mercat de treball i ens hi volem quedar» -ha dit Conesa, i ha assenyalat que «és fonamental abordar el tema de la criança dels fills de manera molt més agosarada del que ho hem fet legislativament a Catalunya per aconseguir que sigui compartida per homes i dones», a més d’afegir que «hem de poder-nos equiparar a models nòrdics».
Mercè Conesa ha expressat l que la igualtat és tasca de tots i que la societat no es pot permetre deixar de banda el talent de les dones en el món social, empresarial i institucional per assolir una societat més justa. «És important visibilitzar les dones que estan exercint el seu lideratge en diferents àmbits» -ha dit.
La corporació que presideix Conesa, la Diputació de Barcelona, treballa activament per donar suport als municipis en les seves polítiques d’igualtat. La corporació col·labora amb els consistoris per elaborar plans d’igualtat integrals que parteixin de la realitat de cada territori, i plans locals de prevenció de la violència, a més de recursos més concrets com ara plans per prevenir la violència masclista als espais públics d’oci, o atenció psicològica a dones maltractades i als seus fills.
A l’acte de presentació de la jornada de l’ODEE davui, encapçalat pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, també hi ha participat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la directora general adjunta de la Fundació Bancària “la Caixa”, Elisa Durán, la directora de l’ODEE, Anna Mercadé, i el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Miquel Valls.  
La trobada ha inclòs diverses taules rodones en què s’ha debatut sobre la igualtat de gènere i s’ha posat en valor el paper de la dona des d’una perspectiva sociopolítica, econòmica, científica i educativa.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.