06.04.17 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa: «No té sentit que els ajuntaments seguim finançant el dèficit que té l’administració de l’Estat»

0
98

La presidenta de la Diputació de Barcelona reclama poder reinvertir a la ciutadania un superàvit de la corporació «de més de 70 milions d’euros»

Mercè Conesa (Presidenta de la Diputació de Barcelona) en un esmorzar d’alcaldes.eu. Foto: epa/alcaldes.eu.

Conesa assegura que «els alcaldes i alcaldesses ens hem plantat davant del Govern de l’Estat i la Llei de Pressupostos»

El 99,5% dels municipis catalans tenen superàvit
 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha denunciat aquest migdia que «no té sentit que els ajuntaments seguim finançant el dèficit que té l’administració de l’Estat». Ho ha fet, des de Madrid, després de la Junta de Govern Extraordinària de la FEMP. Conesa ha reclamat poder reinvertir a la ciutadania el superàvit de les administracions locals, que en el cas de la corporació és «de més de 70 milions d’euros». A més, ha recalcat que «les dades són contundents» ja que «el 99,5% dels municipis catalans tenen superàvit». També ha assegurat que «no podem permetre»  que el món local hagi de finançar «el dèficit que estan provocant altres administracions».

Durant la seva intervenció, la presidenta ha explicat que «els alcaldes i alcaldesses ens hem plantat davant del Govern de l’Estat i la Llei de Pressupostos», exigint que es permeti als ajuntaments fer servir el romanent de tresoreria acumulat en aquests anys, a favor dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania.
 
Conesa ha recordat que aquesta petició del món local arriba després que «tots els municipis han fet bé la seva feina, han gestionat correctament i han garantit la sostenibilitat de les finances municipals».
 
7.000 milions de superàvit 
Després de la Junta de Govern Extraordinària de la FEMP, el president d’aquesta entitat, Abel Caballero, ha reclamat que es puguin reinvertir els més de 7.000 milions d’euros de superàvit que les corporacions locals de l’Estat van tenir l’any passat. També ha anunciat que demanarà que la contractació i execució dels excedents de tresoreria es puguin allargar durant tot el 2018.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.