15.03.18 – BARCELONA • Barcelonès

Mercè Conesa presenta al Consell d’alcaldes i alcaldesses d’Osona les principals actuacions de la Diputació de Barcelona a la comarca

0
47

En total s’invertiran 49,01 milions d’euros, repartits en programes complementaris (15,07 M€), Catàleg de serveis (12,05 M€) i meses de concertació (21,89 M€).


La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, intervenint en el Consell d’alcaldes i alcaldesses d’Osona, a la seu del Consell Comarcal. Foto: Òcar Ferrer/Diputació de Barcelona.
En el marc del Consell d’alcaldes i alcaldesses de la comarca d’Osona, celebrat aquest vespre a la seu del Consell Comarcal d’Osona a Vic, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha donat a conèixer les principals actuacions de la corporació a la comarca. Conesa ha explicat les inversions en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 a Osona. En total s’invertiran 49,01 milions d’euros, repartits en programes complementaris (15,07 M€), Catàleg de serveis (12,05 M€) i meses de concertació (21,89 M€).
La presidenta de la Diputació de Barcelona també s’ha referit al projecte estratègic inclòs en el Pla d’actuació de mandat 2016-2019 com és la connexió al territori amb els Plans zonals de carreteres de la Xarxa. A Osona hi haurà 9,13 Km afectats per transformar tres camins en carretera: el Camí de Les Farreres a Sant Batomeu del Grau, el camí de Folgueroles a Tavèrnoles i el camí de Muntanyola a Tona. L’execució està prevista dins el període 2019-2020 i valorat en més de dos milions d’euros.
Un altre dels projecte estratègics és la construcció de canalitzacions al llarg de determinats km de carreteres de la Diputació de Barcelona per al desplegament de la fibra òptica i reforçar les prestacions tecnològiques de la xarxa viària. A la comarca d’Osona la infraestructura per a la fibra òptica comportarà una inversió de 8,36 M€ en una 1a fase que serà executada entre abril i desembre d’aquest any 2018.
Conesa ha finalitzat la seva intervenció donant dades del Servei local de teleassistència que a Osona compta amb 3.572 persones usuàries i 74 noves altes en tràmit.
A la reunió informativa amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca també hi ha intervingut el director general dels Agents Rurals, Marc Costa, acompanyat de representants dels Agents Rurals de la Catalunya Central i personal tècnic de la Diputació de Barcelona per presentar la campanya per fomentar i incrementar franges de protecció contra incendis forestals.
Amb el lema “Si arriba el foc, estàs preparat?”, la campanya, realitzada conjuntament entre la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, té per objectiu conscienciar a la ciutadania i els ajuntaments del risc que suposa tenir edificacions o nuclis de població al costat d’aquests zones forestals en cas d’incendis forestals, i de les mesures d’autoprotecció que s’han de dur a terme per minimitzar al màxim els efectes d’aquest risc.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) aporta 1,5 M€ durant el període 2016-2018 destinats a incentivar que els ajuntaments apliquin les mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions i els nuclis de població situats en terrenys forestals o dins la franja de 500 metres que els envolta.
Per la seva part, els ajuts de la Diputació de Barcelona inclouen tant recursos econòmics (3.050.000 €) com tècnics. Des del punt de vista econòmic, es donen ajuts als ajuntaments per obrir franges perimetrals i per als treballs forestals a executar en les parcel·les no edificades i zones verdes dels ens públics locals. Quant als recursos tècnics, la corporació elabora projectes de reducció de la densitat de l’arbrat i estassada del sotabosc tant en la franja perimetral com en les parcel·les públiques.
També s’ha elaborat una ordenança tipus per al manteniment de les franges que els ajuntaments poden utilitzar als seus municipis.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.