Més de 2.000 persones brinden a Martorell en un Vimart concentrat a Ca n’Oliveres per la Festa del Roser

0
157

Milers de persones han gaudit del vi i la gastronomia en la XI edició del VIMART, que per la previsió de pluja va tenir lloc a la Nau 1 de Ca n’Oliveres. Martorell ha gaudit d’una autèntica Festa del Roser XXL, amb deu dies plens d’activitats on la cultura del vi i la gastronomia tornen a ser protagonistes.

L’11a edició del Vimart, Fira de Vins i Caves de Martorell es va celebrar el dissabte 8 d’octubre a Ca n’Oliveres com a acte central de la Festa del Roser, amb la participació de quinze cellers d’arreu i cinc restaurants martorellencs. Més de 2.000 visitants han passat per les parades, on han pogut degustar l’oferta de gastronomia de la restauració local i la de vins i caves dels cellers que hi han arribat.

Meritxell Falgueras visitant el Vimart, acompanyada de l’alcalde Xavier Fonollosa

El públic ha gaudit d’un Vimart més reposat, que ha repetit el format de l’any passat, amb taules i cadires per seure i més espai per passejar, però amb una ubicació nova a causa de l’amenaça de pluja. La nau 1 de Ca n’Oliveres ha acollit aquesta gran jornada on el punt àlgid ha arribat després del pregó de Meritxell Falgueras, sommelier i comunicadora, i la tradicional ballada de les colles de cultura popular.

Ball de la cultura popular, dins la Festa del Roser de Martorell


Vi, música i oferta cultural

L’espectacle “Vi, Moda i Estilisme” s’ha celebrat en paral·lel a la fira de vins i ha estat la parada perfecta després del sopar i la volta pels cellers.

Una gala “amb vessant social per donar suport la Fundació Arc de Sant Martí, però també amb la implicació de molts botiguers de la zona, i que ha comptat amb la participació de la Paula Ortega, la martorellenca candidata a Miss Univers per Catalunya”, ha indicat la regidora de Comerç i Promoció Econòmica Rosa Cadenas.

“Vi, Moda i Estilisme” dins la programació de la Festa del Roser de Martorell

Les actuacions de Frank Mercader Group i Sara Benítez han posat la nota musical a la fira de vins. Els cellers convidats han viscut amb optimisme el canvi d’ubicació de la fira, que ha facilitat el moviment del públic i s’ha pogut celebrar, malgrat l’amenaça de pluja.

La festa es va tancar amb el grup de versions Pelukas a la nau 1 i la participada Festa de DJ’s del grup Flaixbac a la Nau 2 de Ca n’Oliveres.

“La Festa del Roser ens ha ofert durant deu dies gran varietat d’oferta musical per a tots els gustos on l’Escola Municipal de Música de Martorell ha tingut un paper rellevant oferint diversos concerts al llarg del Roser”, detalla el regidor de cultura Andreu González.

26a Trobada d’Entitats

Una de les activitats més destacades d’aquesta Festa del Roser és la 26a Trobada d’Entitats, celebrada el passat divendres 7 d’octubre a Ca n’Oliveres.

26a Trobada d’Entitats de Martorell

Un acte on es posa en valor la feina feta per les entitats i on es reconeix el seu paper en el desenvolupament esportiu, cultural i social del nostre municipi. “El suport del teixit associatiu i la participació de tots els veïns i veïnes fa de Martorell un poble plural, generós i amb un gran nivell de convivència i cohesió social, que ha demostrat durant aquests anys d’epidèmia saber estar més unit que mai”, ha expressat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Aquest any s’ha homenatjat a Montserrat Campmany, Filla Predilecta de Martorell des de 2011, per la seva extensa trajectòria solidària, especialment al davant de l’Associació Catalunya Contra el Càncer. L’acte ha reconegut les entitats que fan 25 anys, les de nova creació i les persones que n’han entrat i sortit de les respectives juntes. També ha fet una menció a la comunitat ucraïnesa local.

Reconeixement a Montserrat Campmany a la 26a Trobada d’Entitats de Martorell

Artesania, cultura popular i molt d’humor

Durant deu dies el Roser ha omplert l’agenda martorellenca d’actes culturals i lúdics relacionats amb el món del vi. La Fira d’Artesania, el 35è Aplec del Roser, les visites teatralitzades i portes obertes a Museus de Martorell i el cicle Monoloaddictes amb Bruno Oro, han tancat aquesta extensa programació en un diumenge farcit d’activitats.

L’alcalde Fonollosa destaca que “Hem gaudit d’una Festa del Roser molt intensa, on hem posat de relleu novament la bona cohesió social, civisme i el bon ambient festiu que tenim a Martorell. Han estat deu dies plens d’activitats i tradició, on hem participat de varietat de tasts de vins, experiències gastronòmiques, musicals, culturals i artístiques que ens han fet rememorar el passat vitivinícola de Martorell, un autèntic Roser XXL”

Recollida del raïm a la Festa del Most de Martorell, dins la Festa del Roser
Recollida del raïm a la Festa del Most de Martorell, dins la Festa del Roser
Trepitjada del raïm a la Festa del Most de Martorell, dins la Festa del Roser

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.