Noves ambicions: els alcaldes europeus actuen junts per obtenir una Europa més justa amb petjada de carboni zero

0
261

Visió més audaç, ambicions renovades

El 2021 és una fita per al Pacte Europeu d’Alcaldes, ja que les ciutats signatàries augmenten la seva ambició climàtica per assolir una visió comuna:

“El 2050 viurem tots en ciutats descarbonitzades i resistents amb accés a una energia assequible, segura i sostenible”.

El 21 d’abril, alcaldes i líders locals de la Junta Política del Pacte van mostrar el camí recolzant aquesta nova visió durant una cerimònia en línia, i ara conviden totes les autoritats locals europees a unir-se al moviment.

Basant-se en una enquesta realitzada entre les autoritats locals i sobre l’objectiu de neutralitat climàtica de la Unió Europea, aquestes renovades ambicions reflecteixen el compromís dels líders locals amb una transició climàtica i energètica que sigui justa, inclusiva i respectuosa amb els ciutadans del món i amb els països del nostre planeta. recursos. Més enllà de l’objectiu d’arribar a la neutralitat climàtica el 2050, els signants del Pacte d’Alcaldes també es comprometen a implementar l’adaptació a les mesures de canvi climàtic i a pal·liar la pobresa energètica mitjançant una transició justa. Finalment es comprometen a involucrar els seus ciutadans, empreses i grups d’interès locals en la transició, contribuint així al Pacte Europeu per al Clima. El Pacte Europeu pel Clima és una iniciativa de tota la UE que convida tothom a participar en l’acció climàtica i construir una Europa més ecològica.

Suport reforçat del Comitè Europeu de les Regions

L’esdeveniment també va celebrar la nominació oficial dels ambaixadors del Pacte d’Alcaldes del Comitè Europeu de les Regions. El Comitè de les Regions ha donat suport a la iniciativa des de la seva creació el 2008 i recentment s’ha intensificat la cooperació amb la Comissió Europea sobre el Pacte. Així, el Comitè de les Regions va nomenar 27 membres (un per estat membre) per convertir-se en els representants nacionals dins del Pacte d’Alcaldes a Europa, recolzant i reforçant la iniciativa als Estats membres de la UE.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.