Foto: Tjerk van der Meulen.

Tarragona • Tarragonès 

Pau Ricomà: “La Mesa de Desenvolupament Econòmic és un èxit gràcies a la participació dels agents de la ciutat, que n’han fet un referent”

0
1084

Dilluns es va celebrar la primera Mesa d’aquest 2023 amb la participació de més d’una vintena d’agents socioeconòmics

Tarragona, 20 de febrer de 2023

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest dilluns la Mesa de Desenvolupament Econòmic, que ha tingut lloc al Palau Firal i de Congressos amb la participació de més d’una vintena d’agents socials i econòmics de la ciutat i del territori. A la reunió, la primera d’aquest 2023, s’han presentat els projectes i programes que es duran a terme enguany en el marc del Pla d’Acció de Desenvolupament Econòmic i de l’Ocupació de Tarragona 2023-2026, un pla impulsat des de Tarragona Impulsa.  

En el transcurs de la Mesa també s’han presentat les accions i els projectes que s’estan desenvolupant des de l’Ajuntament relacionats amb la promoció i el desenvolupament socioeconòmic. En principi se n’han destacat cinc, que són: les actuacions de millora als polígons; la mobilitat; les petites i mitjanes inversions a l’espai públic; el turisme i finalment les grans inversions. En aquest sentit, Pau Ricomà, s’ha mostrat molt satisfet per “l’alt grau de projectes que podrem desenvolupar a partir d’ara; d’una banda pels Next Generation que ja estan en marxa i els que veuran la llum properament” i així mateix, “per les inversions anunciades a grans equipaments i infraestructures tant a través del pressupost municipal, com dels pressupostos de la Generalitat”. I ha resumit, “tot plegat suposen uns 400 M€ d’inversió, pública i privada, que permetran fer un salt qualitatiu a la ciutat en els propers anys”.

Ricomà ha volgut agrair l’assistència dels agents socioeconòmics presents avui a la Mesa, però també a la resta que han participat “perquè han permès fer créixer i consolidar el teixit d’agents socioeconòmics de la ciutat” i gràcies a això “la Mesa és un èxit i un referent al territori”. L’alcalde també ha volgut agrair la feina de l’equip de Tarragona Impulsa, que de manera transversal, coordina la Mesa dins i fora de l’Ajutnament. 

Per la seva banda, el conseller de Desenvolupament Econòmic i d’Ocupació, Manel Castaño, ha destacat que avui s’ha posat en marxa el Pla d’Acció de Desenvolupament Econòmic i de l’Ocupació de Tarragona (2023-2026), amb la voluntat de tirar endavant els projectes i accions previstos, principalment per enguany, com son: “potenciar els àmbits estratègics del territori; donar suport a la transformació digital; impulsar la transició ecològica del teixit empresarial i fomentar l’economia social i solidària”. Amb aquests grans eixos Castaño ha afegit, a més, que “des de Tarragona Impulsa es continuarà treballant per al foment de l’ocupació i l’impuls de l’emprenedoria, amb múltiples programes de formació i inserció laboral, com fins ara, que han donat tants bons resultats”. Tarragona Impulsa compta, entre d’altres, amb Tgn Open Future, Suport PIMES, Servei Crea Empresa, Explorer, etcètera. I ha afegit, “perquè tots aquests programes siguin un èxit, és imprescindible la col·laboració estreta entre l’administració i els agents socioeconòmics”.  

LA MESA 

La Mesa de Desenvolupament Econòmic es va constituir l’any 2019, però es va posar en marxa el 2020, en plena pandèmia, per esdevenir un espai de treball conjunt integrat pel sector públic i privat per teixir aliances i dissenyar projectes d’interès comú. Des del 2020 s’han celebrat diverses reunions en les quals s’han anat presentant i avaluant paquets de mesures, programes i projectes, com ara les incloses en el Pla de reactivació socioeconòmica. Uns dels principals objectius d’aquesta mesa és donar suport, acompanyar i consolidar els sectors d’activitat social i econòmica; i diversificar l’oferta productiva impulsant els sectors estratègics.  

EL PLA D’ACCIÓ 2023-2026 

El Pla d’Acció de Desenvolupament Econòmic i de l’Ocupació de Tarragona 2023-2026 planteja les línies mestres de les polítiques de desenvolupament econòmic pels propers anys. Les actuacions previstes en aquest pla que es durant a terme enguany se centraran en els projectes més innovadors d’àmbits estratègics per donar suport, entre altres accions, a l’Economia Social i Solidària i impulsar la transició ecològica del teixit empresarial. Paral·lelament i també en el marc del nou pla, enguany es continuarà amb totes aquelles accions encaminades a donar suport als sectors econòmics de proximitat —comerç, turisme, cultura, patrimoni i esport— destacant el foment de l’economia blava, la qual aplega el conjunt d’activitats i subsectors vinculats amb el mar.  

Consulteu la informació exposada en la sessió de la Mesa de Desenvolupament Econòmic d’aquest dilluns (PDF).  

Font: Ajuntament de Tarragona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.