Mollerussa • Pla d’Urgell

Presentació a les alcaldies del Pla d’Urgell de la proposta de mobilitat sostenible: xarxa segura de carrils bici   

0
3814

El Consell d’alcaldies del Pla d’Urgell va acollir amb entusiasme la presentació d’una iniciativa transformadora per millorar la mobilitat a la comarca. El Consell Comarcal en serà en redactor de l’avantprojecte  

l Consell Comarcal del Pla d’Urgell iniciarà l’elaboració d’un avantprojecte que permeti la creació d’una xarxa de carrils bici destinada a promoure una mobilitat no motoritzada, aprofitant la geografia plana de comarca i les experiències d’èxit ja existents. Ho farà conjuntament amb l’associació esportiva CatiGat i l’associació empresarial Agrupem del Pla d’Urgell, promotores de la iniciativa, i amb la col·laboració dels ajuntaments i les diferents administracions titulars de les vies.  

La proposta ja ha estat presentada al Consell d’alcaldies del Pla d’Urgell, celebrat el passat dia 6 de novembre, amb una alta receptivitat per part dels assistents davant una iniciativa transformadora per millorar la mobilitat a la comarca, proporcionant seguretat i eficiència per estimular-ne l’ús prioritari.   

Aquesta proposta aspira a facilitar els desplaçaments diaris cap a llocs de treball, centres educatius, zones residencials i àrees comercials, convertint la bicicleta en una opció accessible i eficient per a la majoria dels habitants de la comarca, amb l’esperança de crear una comarca més sostenible i saludable per a tots els seus habitants.  

Tal com ha explicat el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Carles Palau i Boté, “hi ha experiències europees avançades en l’ús de la mobilitat sostenible amb bicicleta i el Pla d’Urgell té una bona base per ser-ne model de referència: la xarxa de camins existents, l’afició esportiva a la bicicleta i la dinàmica de mobilitat amb aquest mitjà en els desplaçaments quotidians en entorns com ara les escoles”.   

Els impulsors de la proposta consideren que, amb l’objectiu de promoure una mobilitat sostenible, aquesta xarxa de carrils bici no només millorarà la qualitat de vida dels habitants, sinó que també reduirà la dependència dels vehicles de motor. L’impacte ambiental es minimitzarà, ja que la implementació d’aquest entramat ciclable, contribuirà a la disminució de les emissions de gasos contaminants i optimitzarà els espais d’aparcament.   

Des del Consell Comarcal també s’exploraran diverses fonts de finançament per fer possible el desenvolupament d’aquest projecte pioner i es convocaran a associacions i entitats del Pla d’Urgell per fer-ne una iniciativa participativa.   

Actualment, alguns municipis de la comarca tenen connexions a través de carrils bici senyalitzats. És el cas del de Golmés (d’1,8 km), que discorre per camí fins al terme de Mollerussa; del de Mollerussa, (1,6 km), que permet l’accés al parc de la Serra o el Linyola, (2,3 km),  que connecta aquest municipi del Pla amb Bellcaire d’Urgell, a la Noguera. 

Font: Consell Comarcal del Pla d’Urgell

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.