Prevenció de riscos en l’exercici de potestats públiques durant la crisi de la Covid-19

0
567

Prevenció de riscos en l’exercici de potestats públiques durant la crisi de la Covid-19

La pandèmia de la Covid-19 ha generat una situació de crisi excepcional i els governs locals estan responent amb mesures extraordinàries per frenar la seva expansió. Aquesta situació ha generat un considerable increment de les necessitats de la societat i, per tant, també de les necessitats dels ens públics d’adquirir amb rapidesa subministraments, serveis i obres per respondre-hi adequadament. L’Oficina Antifrau de Catalunya, conscient de la complexitat de gestionar aquesta crisi, ha elaborat un document on es recullen recordatoris, recomanacions i recursos per preservar la integritat de l’actuació pública.

Els governs locals treballen incansablement per minimitzar la crisi sanitària i l’impacte econòmic i social que aquesta pandèmia està provocant i provocarà en els pobles i ciutats de Catalunya. És cert que en aquests moments extraordinaris els poders públics han imposat mesures molt exigents a la ciutadania i aquesta ha respost de manera exemplar en el seu compliment; i que cal que les persones al capdavant de les administracions públiques tinguin eines que ajudin a refermar la confiança ciutadana i el seu suport en les decisions que es prenen.

Per això, l’Oficina Antifrau de Catalunya ha elaborat aquest document de prevenció de riscos, adreçat als poders públics. Les recomanacions que s’hi fan busquen incrementar la confiança i refermar el compromís ètic, la transparència, el control, l’avaluació i el rendiment de comptes dels ens públics durant aquesta crisi.

Font: Federació de Municipis de Catalunya/Oficina Antifrau de Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.