L’acte de signatura s’ha fet aquest matí amb representants de les cinc candidatures UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME.

El Punt Avui
Barcelona • Barcelonès

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

0
53

 Es comprometen per escrit que els seus candidats no seran investits “per acció ni per omissió” ni amb el suport de Vox ni amb el d’Aliança Catalana

També els miraran d’aïllar en les iniciatives polítiques que presentin

El PSC, ERC, Junts, Comuns Sumar i CUP han signat aquest matí el compromís que no acceptaran “ni per acció ni per omissió” els vots de cap formació d’extrema dreta a fi de conformar una eventual majoria d’investidura ni de govern. Tot i que al document no hi apareix cap sigla, es refereix tant a Vox com a l’ara extraparlamentària Aliança Catalana. Les cinc formacions també asseguren que establiran els acords necessaris per impedir la presència de l’extrema dreta a la mesa de la cambra i a les meses de les comissions. Així mateix, sempre que sigui possible, es comprometen a evitar la seva presència en els nomenaments d’òrgans institucionals com la Sindicatura de Greuges, la Sindicatura de Comptes o el Consell de Garanties Estatutàries. El text detalla així que no normalitzaran ni legitimaran l’acció política de formacions d’extrema dreta. Igualment, es conjuren a no subscriure cap iniciativa parlamentària amb aquestes formacions i a evitar que prosperin les que presenten elles.

El manifest , que s’ha signat sota el paraigua de la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) , estableix un mecanisme per fer-ne seguiment. En concret, cada partit signant nomenarà un diputat o diputada per representar-lo en una comissió de seguiment, formada també per persones de la societat civil i que té previst reunir-se de manera regular per assegurar “l’aplicació efectiva” de l’acord. El 25 d’abril, a l’inici de la campanya electoral, ERC, Comuns Sumar i CUP ja van firmar un compromís de no pactar ni amb Vox ni amb Aliança Catalana. Així doncs, ara s’hi afegeixen Junts i PSC.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.