30.01.12 – BRUSSEL·LES

Rajoy considera “lògic i raonable” preveure rebuig i la possibilitat d’una vaga general a l’Estat per la reforma laboral

0
156

Brussel·les (ACN).- El president espanyol, Mariano Rajoy, considera "lògic i raonable" preveure descontentament públic i la possibilitat d’una vaga general a l’Estat espanyol per la reforma laboral. En una roda de premsa des de Brussel·les després que els micròfons el captessin dient que la reforma li costaria una vaga, Rajoy ha assegurat que "seria irresponsable" no ser conscient de les possibles reaccions socials a les seves polítiques. "Sé que moltes de les decisions que hem pres i que prendrem no li agradaran a gaire gent", ha dit el president espanyol, destacant que ha de valorar "què pot passar".

"Hi ha molta gent que m’ho pregunta: no tem vostè que li facin una vaga?", ha dit Rajoy davant dels periodistes reunits a la cimera de Brussel·les. "Ho he considerat, entre d’altres raons, perquè al partit socialista li van fer una vaga per fer una reforma laboral que, com tothom sap, no va servir per a res", ha respost el mateix president.

"És lògic i raonable que quan un govern pren decisions pensi si poden generar descontentament", ha admès Rajoy, que ha destacat que la reforma laboral és "imprescindible". "Cal fer la reforma per crear llocs de treball", ha defensat el líder popular, que ha indicat que la tirarà endavant encara que provoqui oposició dels sindicats o la patronal. "Tenim l’obligació de governar i preveure què pot passar", ha afegit Rajoy. El president espanyol ha fet una crida als agents socials cap al "sentit comú" perquè, segons ha dit, l’Estat espanyol "està en una situació molt complexa" i que l’objectiu "és sortir-ne, créixer i crear llocs de treball".

Atur juvenil

Rajoy ha celebrat que la cimera d’aquest 30 de gener s’hagi centrat en el creixement i la creació de treball i no només en l’austeritat. El president espanyol ha explicat que Brussel·les treballarà amb els estats membres amb un atur més alt, com Espanya, per poder "reorientar els fons europeus" cap a programes per l’impuls del treball i la formació. Rajoy ha valorat la mesura com a "molt important" i ha recordat que era una de les seves propostes. "Són uns diners que no s’anaven a utilitzar i em produeix molta satisfacció saber que es faran servir", ha dit el president espanyol.

El líder del PP ha assegurat que enviarà un grup de treball espanyol a Brussel·les per debatre amb les institucions europees les mesures per impulsar el treball. Rajoy ha indicat que "li interessa molt el tema de l’ajuda juvenil" per combatre l’atur i que farà "el que més convingui" a l’Estat per millorar la situació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.