Sopa de Lletres 211216

0
387La Sopa de Lletres d’alcaldes.eu – n9/211216
© alcaldes.eu

1. (Sense Sant) Amb gairebé 4.000 habitants escampats en 11km2, Situat en la vall que formen les rieres de Salom, les Comes i el Querol. El cirerer és l’arbre màgic d’aquest municipi.

2. (Primer nom) El nom del municipi deriva dels seus inicis quan el rei Alfons II inicià la construcció d’uns molins a la zona de l’actual població.  En el transcurs de la seva historia la denominació oficial de la vila ha canviat dues vegades …’del Puente’ o ‘del Llobregat’

3. És coneguda arreu per les representacions de la Passió. L’oli d’oliva, el propi de la dieta mediterrània, té una vinculació singular amb aquest municipi.

4. És una vila i municipi que està a la confluència dels rius Llobregat i Anoia. Hi passava la Via Augusta en temps dels romans (en queda el pont del Diable). Acull una moderna planta de fabricació d’automòbils.

5. (Sense Sant) Rafael de Casanova hi està enterrat. Allà hi van sonar, després del franquisme, els crits en favor de la llibertat, l’amnistia i l’estatut d’autonomia.

6. (Sense Sant) Coneguda en l’antiguitat amb el nom de Ticiano o Micano, i durant la Guerra Civil amb el nom de Roses del Llobregat. És la capital de la comarca del Baix Llobregat.

7. La seva història es remunta a més de 1000 anys enrere, de quan hi ha els primers testimonis escrits, i fins i tot documentat el primer habitant: un tal Geofred Tassio, al segle X. Més conegut per les Cireres i per acollir un dels parcs en miniatura més grans del món.

8. És un dels principals rius de Catalunya. Neix a 1.295 m sobre el nivell del mar a Castellar de n’Hug (Berguedà) i desemboca al Mar Mediterrani, al Prat de Llobregat.

 

Alcaldes.eu us ofereix una forma inesperada de participació:
una sopa de lletres
 

Deixeu-vos desafiar pels reptes i endevinalles d’aquesta nova secció i afineu el vostre coneixement del país.

La Sopa de Lletres d’Alcaldes.eu és un bon entrenament per a la intuïció i la memòria dels lectors, però també una agradable manera de compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català.

INSTRUCCIONS

imprimiu-vos aquesta pàgina, llegiu les indicacions i trobeu les paraules amagades. Us garantim una bona estona de gaudi.
I no deixeu de reenviar les sopes de lletres als vostres amics.


Cada setmana amb el mail de sumari per suscriptors una nova sopa de lletres!


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.