Sopa de lletres 300320

0
497imprimir

La Sopa de Lletres d’alcaldes.eu – n12/300320
© alcaldes.eu

1. Cognom del primer paer en cap d’ERC. Municipi de Navarra que en basc s’escriu Puiu i que es troba a 29km de Pamplona. El seu significat és ‘muntanya’.

2. Que es pot mantenir indefinidament, especialment sense afectar l’equilibri ecològic. Imprescindible que hi hagin moltes coses així si volem conservar el nostre planeta.

3. Procés de presa de decisions per mitjà del qual les persones voten per llurs candidats o partits polítics preferits els quals els representaran en el govern. Últimament en tenim de molt sovint.

4. Municipi del Pallars Sobirà on conflueixien la Noguera Pallaresa i la Noguera de Cardós. Si separéssim en dues parts les seves lletres seria sinònim de “aleshores, d’acord”.

5. Cognom de l’alcalde d’un municipi maresmenc famós pels seus pèsols. Fruit comestible que pot ser de color blanc, rosat o púrpura.

6. (sense accent) Conca confinada pel indesitjat virus amb nom reial que ha arribat a Catalunya a finals del mes de febrer.

7. Quart municipi més poblat de Catalunya, de tradició socialista, amb alguna excepció. Bressol de l’esport que practiquen els germans catalans més internacionals.

8. Riu que té el seu naixement  a Castellar de n’Hug i travessa Catalunya de nord a sud. Com a mínim vuit poblacions porten el seu nom en la seva denominació.

Alcaldes.eu us ofereix una forma inesperada de participació:
una sopa de lletres

Deixeu-vos desafiar pels reptes i endevinalles d’aquesta nova secció i afineu el vostre coneixement del país.

La Sopa de Lletres d’Alcaldes.eu és un bon entrenament per a la intuïció i la memòria dels lectors, però també una agradable manera de compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català.

INSTRUCCIONS

imprimiu-vos aquesta pàgina, llegiu les indicacions i trobeu les paraules amagades. Us garantim una bona estona de gaudi.
I no deixeu de reenviar les sopes de lletres als vostres amics.


Cada setmana amb el mail de sumari per suscriptors una nova sopa de lletres!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.