13.7.18 – BARCELONA • Barcelonès

Trobada de la Xarxa d’escoles municipals de persones adultes

0
229

Al voltant de 40 professionals, entre representants dels ens locals i les escoles, han participat en aquest espai d’intercanvi i treball per a la concreció de les activitats a realitzar en cadascun dels plans d’acció previstos, en el marc del Pla de treball de la xarxa 2018-2019.


Espai d’intercanvi. Foto: DIBA.
L’Escola d’Adults Can Batlló ha acollit aquest matí una trobada de la Xarxa d’escoles municipals de persones adultes, que impulsa i dinamitza la Diputació de Barcelona. 
Les temàtiques principals que s’han treballat han estat la definició d’un model d’escola municipal de persones adultes; metodologies per a la detecció de necessitats formatives, estratègies i eines d’orientació i acompanyament als alumnes i les seves famílies, i la generació d’espais  per a l’intercanvi i transformació educativa.
La xarxa es va crear el 2015 per connectar els ens locals que disposen d’escoles, centres o serveis municipals de formació de persones adultes. El propòsit de la xarxa és avançar en el disseny de polítiques municipals d’educació al llarg de la vida, compartint coneixement i experiències,  i fent visible el paper clau d’aquests centres en la promoció de l’equitat educativa i l’èxit escolar.
La Xarxa d’escoles municipals de persones adultes  forma part del sistema de xarxes d’escoles municipals que la Diputació de Barcelona ha desplegat amb els ajuntaments i que aplega prop de 600 centres educatius que donen servei a gairebé 70.000 alumnes.
Per a la corporació, la creació de xarxes d’escoles municipals reforça l’acció dels governs locals dins del Servei d’Educació de Catalunya, i enforteix els centres educatius de titularitat municipal amb la voluntat de contribuir a millorar  les oportunitats educatives de la ciutadania, de forma equitativa i igualitària, dins i fora de l’escola, i al llarg i ample de la vida.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.