“Un teleoperador que ho certifica tot”

0
209

“Ens hem convertit en proveïdor d’alguna cosa molt concret, i això ens ha donat la nostra ubicació en el mercat. En comptes de tenir moltes nòvies i tractar de manejar-les a totes bé, vam decidir tenir una sola dona, i tenir amb ella molts fills”, va comentar en Siscu Sapena.

Siscu Sapena, President and Founder de Lleida.net

“Ens auto anomenem una operadora de conveniència, perquè com més content estigui el client, més buscarà que nosaltres el seguim resolent les seves necessitats. Ambdues parts sabem el que convé fer”

“Per esbrinar el que realment necessita el client has d’estar molt a prop d’ells, sobretot movent-se per tot el món, estant a les fèries, parlant dels seus èxits y dels seus problemes, d’allà neix el briefing” 

Si ha de definir la seva companyia en poques paraules, què ens diria?
Nosaltres, en realitat, som una empresa ja no tan petita, estem en molts països, d’una certa edat, i ens considerem una operadora de telecomunicacions, encara que no de les que habitualment un s’imagina quan es defineix així, sinó una operadora especial.
Què tenen els seus competidors que no tingui i com, per tant, ven això com un valor afegit?
Les operadores de telecomunicacions estàndard ofereixen el que s’anomena triple o fins quàdruple play, et donen telefonia, veu, dades, Internet, televisió… en canvi nosaltres ens hem convertit en proveïdor d’alguna cosa molt concret, i això ens ha donat la nostra ubicació al mercat. En comptes de tenir moltes nòvies i tractar de manejar-les a totes bé, vam decidir tenir una sola dona, i tenir amb ella molts fills.
I aquesta dona és l’SMS…
Ens dediquem específicament a la part de missatges, i això ens converteix en hiperespecialistas i a part, com tenim la funesta mania de pensar, i de tractar de viure del nostre treball, ens dediquem a pensar constantment en nous productes i pensar en les necessitats que solen tenir els nostres clients. Ens auto anomenem una operadora de conveniència, perquè com més content estigui el client, més buscarà que nosaltres el seguim resolent les seves necessitats. Ambdues parts sabem el que convé fer.
Com es fa per esbrinar què és el que realment el client necessita? Perquè de vegades no és conscient, no ho sap…
Doncs estant molt a prop seu. Sobretot, movent-se per tot el món, estant en les fires, parlant dels seus èxits i dels seus problemes, d’aquí neix el briefing, i després, a casa, nosaltres fem el brainstorming que ens porta a trobar solucions.
Ara es parla de la internacionalització com l’única manera de treure aquest país de la crisi… i vostès, en Lleida.net, fa ja anys que ho van entendre…
Sí, tot i que el nostre propi nom podria indicar-nos com molt locals, som una operadora global, present als Estats Units, a Gran Bretanya, a França, fins i tot hem aconseguit una cosa que li asseguro que és difícil, i és llicenciar el nostre producte en un mercat líder en tecnologia com és el Japó, amb una cultura i, per què no dir-ho, i això en el nostre negoci és important, amb una escriptura tan diferent a l’occidental.
El seu producte estrella és la certificació de missatges…
Podem afirmar que som especialistes en fer del defecte, virtut. Quan un va aconseguint clients, més o menys importants, arriba el dia en què s’adona que, de vegades, aquests bons clients no sempre fan “coses ben fetes”, i tot va començar un dia, amb una crida a la nostra porta…
Qui era?
Un jutge. Molt amablement, ens va explicar una història d’un dels nostres clients, i que, segons la llei, va dir, nosaltres havíem d’aportar tota la informació d’aquest client, dels seus missatges i informació.
Està bé col·laborar amb la justícia, però això comporta desconfiança en els clients no?
A tot això, el que cal dir és que, pel que fa a la segona qüestió, el millor és que una empresa no tingui motius de preocupació per la informació que maneja. I a la primera part, sí, està bé col· laborar amb el jutge, el primer, el segon dia, però a la vintena vegada, et comences a preguntar qui és el que paga tot aquest treball addicional que es genera… Havíem de dedicar a persones qualificades a fer un treball exhaustiu, i sense retorn. En un moment de creixement de la companyia, això ens llastrava.
Imagino que aquí neix un nou negoci…
De vegades, un ha d’anar a la sala de pensar, en el meu cas és la dutxa de casa, i donar-li voltes a les coses. Els jutges que anaven a nosaltres, teleoperadora, ens exigien aquesta informació, i sinó, incurríem en complicitat dels possibles delictes dels clients. Però parlant amb ells, també vam descobrir que ells ho havien estat necessitant sense acabar de saber-ho…
Si un coneix l’estructura d’una empresa, d’una companyia, sap que es regeix per un organigrama, un escalafó. L’inferior reporta al superior, i així successivament. Per tant, a l’empresa és necessària la certificació que s’ha fet tal o qual gestió, s’ha enviat o no tal factura, que ha enviat aquest sms o aquest mail, i tot això ens va portar a desenvolupar la tecnologia que permet fer-ho. Una aplicabilitat global, com l’anomenem.
Tot això haurà crescut en una època tan convulsa com la que hem delimitat entre 2008 i ara mateix, la crisi…
De la qual segons els nostres polítics, ja estem sortint, però sí, és cert, durant aquests últims anys ha crescut les reclamacions sobre deutes i impagaments, i això ens ha nodrit de treball. Però si ara entrarem en una època de creixement, el que va a créixer és el nombre de contractes… i les antigues oficines de contractació, les oficines bancàries, s’han reduït a la meitat . És aquí on som ara nosaltres, en el sms certificat, en la recepció certificada i, sobretot, en el contracte també certificat.
I això serveix per a Espanya, però, pot servir també per a qualsevol client en un altre lloc del planeta?
La tecnologia que hem desenvolupat és d’aplicació global, tot i que cal fer petites adaptacions a les normatives que en cada lloc tenen per als contractes de serveis. La necessitat de tenir constància certificada és essencial, i igual que quan el jutge ens reclamava la informació considerant un ” tercer de conveniència”, ser-ho per a una companyia és molt important per a ells. Sap que té emmagatzemada la informació durant , mínim, els primers 5 anys.

HISTÒRIA DE LA COMPANYIA

Lleida.net va néixer el 1995, en principi amb l’objecte de prestar serveis d’accés a Internet. Deu anys després, els canvis en les noves tecnologies van obligar a Siscu Sapena, el seu fundador, i a tot el seu equip a reinventar-se, obtenint l’Autorització del Mercat de les Telecomunicacions per a prestar servei com Operadora de telecomunicacions, i convertir-se així en pionera del servei SMS. Aquesta evolució els ha portat a estar presents, amb el nou pas donat en la tecnologia de les certificacions, a Madrid, Londres, San Francisco, París, Nova Delhi, Santiago de Xile, Bogotà, Sao Paulo, Tòquio, o Cape Town. El seu lema és aportar a la societat noves formes de comunicació que millorin i facilitin les relacions entre les persones, convertint processos de comunicació tradicionals en serveis de valor, d’acord amb la societat actual i les noves tecnologies. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.