Una nova era per a l’onada de renovació europea

0
23

El dimecres 20 de març de 2024, el Pacte Mundial d’Alcaldes per al Clima i l’Energia va unir forces amb la campanya C40 Cities, Pacte d’alcaldes – Europa i Renovate Europe per a un debat fructífer sobre “Una nova era per a l’onada de renovació europea”.

7 de maig

Abans de les eleccions europees, aquest esdeveniment va reunir alcaldes, tinents d’alcalde, associacions empresarials, responsables polítics de la Unió Europea (UE) i grups d’interès clau per fer un balanç del progrés fins ara i discutir els reptes i oportunitats de futur pel que fa a la renovació d’edificis, seguint també la Actualització de la legislació europea sobre clima i energia.

Estimats ponents van compartir les seves opinions sobre com potenciar la col·laboració entre la UE, els governs nacionals i subnacionals, així com amb diferents parts interessades, per tal de:

  • accelerar el lliurament
  • mobilitzar finançament per a les ciutats
  • integrar millor els esforços locals en els objectius i els plans nacionals de renovació d’edificis

Les ciutats han estat reconegudes per la seva estreta connexió amb els residents i la seva capacitat per generar confiança, que és clau per augmentar les renovacions i superar els reptes. A més, calen esforços addicionals per protegir els més vulnerables i donar accés a mesures d’eficiència energètica i energies renovables. Les ciutats i les autoritats locals han estat elogiades per la seva innovació i la seva descarbonització de la construcció pionera i els seus respectius projectes, però hi ha un buit en el suport que els ajudaria a impulsar l’acció al nivell necessari per assolir els objectius nacionals i de la UE. La cooperació, les associacions i la implicació de totes les parts interessades són vitals per desenvolupar polítiques, programes i projectes efectius.

Aquests són només alguns dels aspectes més destacats d’aquesta excel·lent discussió prospectiva, que tenia una perspectiva local integrada sobre com fer renovacions d’edificis sobre el terreny, que també s’inclouen a l’informe final de l’esdeveniment.

Abordar les emissions del sector de la construcció és imprescindible i representa una oportunitat important per a la cooperació entre la UE, els governs nacionals i subnacionals. Els beneficis de la renovació d’edificis inclouen la millora de l’eficiència energètica i la seguretat, la reducció de les factures energètiques, l’augment de l’ús de les energies renovables, la creació de llocs de treball verds i la millora de la qualitat de vida dels residents. Les ciutats són crucials per oferir i aprofitar els beneficis dels edificis sense combustibles fòssils i eficients energèticament com a part d’una transició justa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.