BARCELONA • Barcelonès

Acció Climàtica convoca més de 9 milions d’euros per fomentar la recollida selectiva de residus municipals

0
794

Les subvencions tenen dues línies d’actuació, una adreçada als ens locals i l’altra adreçada a comerços i serveis

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), ha publicat la convocatòria de subvencions per millorar la recollida selectiva dels residus municipals a Catalunya, dotada amb una dotació màxima de 9.477.745 euros. Les bases de la subvenció es van publicar el passat 10 de gener.

Els gairebé 9 milions i mig d’euros es destinaran a projectes de foment de recollida selectiva eficients. És una de les actuacions del Departament d’Acció Climàtica per impulsar l’economia circular i contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals. D’aquesta manera, es volen complir els objectius establerts a la normativa europea, que exigeix que el 65% en pes de residus municipals s’ha de preparar per a la reutilització i el reciclatge l’any 2035.

De manera específica, es financen les actuacions relacionades amb la recollida selectiva de fraccions clau: els bioresidus; els projectes d’autocompostatge; la recollida selectiva de residus tèxtils, i la recollida selectiva d’olis vegetals usats. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dijous 16 de març.

Ens locals, principals beneficiaris

Els destinataris del 85% de la dotació són els ens locals de Catalunya. El 15% restant es destina a empreses, associacions, fundacions, entitats sense ànim de lucre, escoles i universitats de Catalunya.

El pròxim 14 de febrer, de 10 h a 13 h, tindrà lloc una jornada en línia per explicar les particularitats i els diferents aspectes a tenir en compte de les dues línies que formen part d’aquesta convocatòria. Aquesta jornada està organitzada dins del marc de la Plataforma de Residus Municipals i és gratuïta i oberta a tothom. Només cal fer la inscripció prèvia mitjançant els enllaços del web de residusmunicipals.cat o de residus.gencat.cat.

Font: Govern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.