Segre
Lleida • Segrià

Almenys 40 municipis de Lleida no poden controlar el consum d’aigua al no tenir comptadors

0
3563

Municipis del pla com Alcarràs o del Pirineu com Vielha, on el rebut de l’any que ve serà de 37 euros per domicili desconeixen la despesa hídrica per habitatge, fet que desincentiva l’estalvi

Almenys 40 municipis de Lleida no disposen d’un sistema de control del consum d’aigua a les llars i les empreses, al no tenir comptadors al sistema de proveïment en baixa. Es tracta d’una competència municipal, però les dades que estudia l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) la porten a estimar en unes 71 les localitats catalanes (de 947 en total) que no disposen de comptadors o no apliquen els trams de consum per als usos domèstics, que posteriorment es reflectiran en la facturació. Lleida concentra més de la meitat d’aquests municipis, almenys quaranta, segons l’organisme de la Generalitat.

Aquesta situació impedeix conèixer els consums d’aigua per habitatges i establiments, la qual cosa dificulta les mesures per fomentar l’estalvi o bé penalitzar un consum excessiu en un moment com l’actual, que l’escassetat de pluges manté en situació d’alerta les conques de la Noguera Pallaresa i Ribagorçana i en emergència la del Segre.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.