Assemblea plenària d’EuroLat: impacte de la pandèmia i impuls a la recuperació

0
81

6.11.20

Les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la COVID-19 als dos costats de l’Atlàntic centraran les discussions entre parlamentaris de la UE i de Llatinoamèrica aquesta setmana
 
La tretzena sessió plenària de l’Assemblea parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat), en la qual participen 75 eurodiputats i 75 representants dels parlaments de Llatinoamèrica i el Carib, se celebrarà a Brussel·les i a distància el 4 i 5 de novembre.
 
Els copresidents de l’Assemblea, Javi López (S&D, Espanya) i el senador xilè Jorge Pizarro, donaran inici a l’acte, que estarà seguit d’un missatge gravat per l’Alt Representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell.
 
El ministre alemany d’Afers Exteriors, Heiko Maas, en nom de la presidència del Consell, i Mario Cemoli, en representació de la presidència mexicana de la Comissió Econòmica per a Llatinoamèrica i el Carib (CEPAL) donaran pas a les discussions sobre l’impacte humà en la salut de la pandèmia.
 
Els parlamentaris també tractaran l’efecte social i econòmic de la crisi sanitària i les mesures apropiades per a donar suport als ciutadans i les empreses en aquest context. Mauricio Claver-Carone, elegit recentment president del Banc Interamericà de Desenvolupament, presentarà la seva visió a l’assemblea en aquest respecte.
 
Està previst concloure els treballs de l’assemblea amb l’adopció d’una resolució sobre una estratègia integral i birregional UE-ALC per a mitigar l’impacte de la pandèmia de la COVID-19. Els membres d’EuroLat també elegiran els copresidents dels dos components de l’Assemblea.
 
Més informació
L’Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat) és la institució parlamentària de l’Associació Estratègica Birregional, establerta el juny de 1999 en el marc de les cimeres UE-Amèrica Llatina i el Carib. EuroLat es va crear el 2006. La sessió constitutiva va tenir lloc el novembre d’aquell any a Brussel·les. Es reuneix en sessió plenària un cop l’any.
 
EuroLat és una Assemblea Parlamentària multilateral composta per 150 membres, 75 del Parlament Europeu i 75 del component llatinoamericà, inclosos Parlatino (Parlament Llatinoamericà), Parlandino (Parlament Andí), Parlacen (Parlament Centroamericà) i Parlasur (Parlament del Mercosur).
 
Atesa l’existència de comissions parlamentàries mixtes UE/Mèxic i UE/Xile, els congressos mexicà i xilè també estan representats a EuroLat.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.