Augmentar l’estratègia d’adaptació al clima de la teva ciutat amb la compra precomercial

0
24

5 de juny

Descobriu com la compra precomercial (PCP) dins dels plans d’energia sostenible i d’acció pel clima pot ajudar els municipis a racionalitzar les seves avaluacions de risc de canvi climàtic i anàlisis de vulnerabilitat.

Els reptes en constant evolució que planteja el ritme ràpid del canvi climàtic exigeixen respostes ràpides i proactives dels municipis. Invertir en solucions innovadores és primordial per afrontar aquests reptes de manera eficaç. L’ús de la compra precomercial (PCP) dins dels plans d’acció climàtic i d’energia sostenible pot ser fonamental per ajudar els municipis a racionalitzar les seves avaluacions de risc de canvi climàtic i anàlisis de vulnerabilitat. Aquest enfocament els permet aconseguir majors impactes amb les seves estratègies d’adaptació.

A més, mitjançant l’adquisició de solucions innovadores, els municipis poden donar forma activa al desenvolupament a les seves regions alhora que encoratjar les empreses a invertir en investigació i desenvolupament adaptats a les necessitats locals d’adaptació al clima. Els Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (SECAP) serveixen com a conducte eficaç per introduir l’adquisició de solucions innovadores a les administracions municipals. Per maximitzar l’eficàcia del PCP en aquest marc, es proposen diverses recomanacions:

  1. Suport polític a través del desenvolupament de SECAP: aprofitar el desenvolupament de SECAP com una oportunitat per obtenir suport polític per a PCP, especialment durant la reestructuració dels processos de contractació municipal.
  2. Alinear el PCP amb les estratègies municipals a llarg termini: aprofitar les iniciatives de PCP per alinear-se amb els objectius a llarg termini del municipi, com ara el seguiment de zones propenses a inundacions i la lluita contra els abocaments il·legals.
  3. Utilitzar l’observació de la Terra i la PCP per a l’avaluació de riscos: incorporar les tecnologies d’observació de la Terra a les iniciatives de PCP per desenvolupar eines per avaluar els riscos del canvi climàtic i formular estratègies d’adaptació. Aquesta integració facilita el seguiment continu del progrés i millora la resiliència del municipi davant els reptes relacionats amb el clima.

Per obtenir-ne més informació, llegiu el document de política de protecció o visiteu el seu lloc web!

En un seminari web organitzat per Climate Alliance, es va centrar en aclarir el potencial de la contractació precomercial (PCP) per reforçar els plans d’acció per al clima sostenible (SECAP). Els assistents van gaudir d’una exploració exhaustiva de com es pot aprofitar el PCP per avaluar els impactes i els riscos climàtics, especialment en el marc dels SECAP. La sessió va començar amb una visió general d’Ana Lucia Jaramillo de Corvers Procurement Services, que va aprofundir en l’essència de PCP i el seu germà, PPI (Public Procurement of Innovation).

Els assistents van obtenir una comprensió més profunda de com es podrien aprofitar aquestes metodologies per avançar en els objectius del SECAP. Després d’això, Climate Alliance va subratllar la importància dels SECAP i va proporcionar orientació sobre la integració estratègica de PCP i PPI dins d’ells. Aquest segment va servir de full de ruta per als municipis que buscaven incorporar pràctiques de contractació innovadores a les seves estratègies d’acció climàtica. Ioana Rosca d’Aerospace Valley va pujar a l’escenari a continuació, donant llum sobre el potencial transformador de l’observació de la Terra (EO) en l’àmbit dels SECAP. Els assistents van conèixer la infinitat de maneres en què les tecnologies d’EO podrien enriquir els serveis climàtics i millorar l’eficàcia de la implementació de SECAP.

El webinar també va oferir una visió del projecte PROTECT, presentat per Melissa Campagno de G.A.C. Grup. PROTECT es va convertir en un far per als esforços urgents d’adaptació i mitigació del clima, facilitant iniciatives col·laboratives de contractació precomercial entre les autoritats públiques europees. Mitjançant PROTECT, les parts interessades van tenir accés a enfocaments d’adquisició d’avantguarda adaptats per fer front a les demandes urgents de l’acció climàtica. En general, el seminari web va proporcionar una plataforma completa perquè les parts interessades aprofundin en les complexitats de les tecnologies PCP, PPI i EO, subratllant el seu paper fonamental en l’avanç de Plans d’acció climàtica sostenible i en el foment de la resiliència climàtica a nivell municipal.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.