Creació de recursos didàctics per dur a terme en el marc de les visites a l’exposició permanent que integrarà el Centre d’Interpretació Burés (PECT-FEDER)

0
441

L’empresa PUNTDEFUGA Gestió Cultural, S.L. ja ha finalitzat l’elaboració d’una sèrie de recursos didàctics per escoles i un taller artístic per a realitzar en família per poder dur a terme en el marc de les visites que es realitzin a l’exposició permanent que integrarà el Centre d’Interpretació Burés, amb la finalitat de fomentar la transferència de coneixement i posar en valor el patrimoni natural, cultural i industrial de la Vall d’Anglès.

Els recursos pedagògics creats estan dirigits a alumnes d’entre 8 i 18 anys, i són els següents:

(i) El dossier núm. 1 denominat La Barca d’en Pitu, dirigit a alumnes d’entre 8 i 11 anys, proposa un treball entorn el medi natural a través d’un element central, que és la barca de llibant. Les competències bàsiques que cobreix aquest dossier es troben vinculades a l’àmbit de coneixement del medi.

(ii) El dossier núm. 2 es denomina L’Invent del Segle, i va destinat a alumnes d’entre 12 i 14 anys. Des d’una perspectiva tecnològica es proposa un treball entorn la màquina de vapor com a element principal, fent alhora especial èmfasi en l’impacte mediambiental. Les competències bàsiques que tracta aquest dossier estan relacionades amb l’àmbit cientificotecnològic.

(iii) El dossier didàctic núm. 3, dirigit a alumnes d’entre 15 i 18 anys, s’anomena Mort a la Fàbrica: el Cas Brown. Des d’un punt de vista social es proposa a l’alumnat recórrer la revolució industrial a través de les diverses problemàtiques que l’envoltaven. Les competències curriculars bàsiques que inclou aquest dossier es troben lligades a l’àmbit de les ciències socials, en particular, a la dimensió històrica.

Aquesta contractació correspon a l’actuació 7.2.4. anomenada “Posada en funcionament dels serveis: atenció i coordinació de l’equipament”, prevista en el marc de l’Operació 7 denominada “Recuperació i posada en valor social, cultural i turística del patrimoni industrial de la colònia Burés”, i que s’integra dins el projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Girona, Patrimoni Actiu.

El PECT Girona, Patrimoni Actiu compta amb una subvenció provinent del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, Eixos prioritaris 4 i 6, en virtut de la Resolució de 12 d’abril de 2021 de la consellera de la Presidència per la qual es resol el procediment per a la selecció dels projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT) emmarcats en la RIS3CAT. En conseqüència, per a implantar l’esmentada Operació 7, l’Ajuntament d’Anglès compta amb el cofinançament del 50% amb càrrec al pressupost de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i amb el cofinançament del 25% per part de la Diputació de Girona.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.