European vote vector: Silhouette of an arm holding a ballot voting paper centered within the EU flag's circle of 12 gold stars, symbolizing active participation in EU elections.

Dades de les eleccions setmanals

0
23

7 de juny

Europa vota!

Les eleccions europees han començat oficialment! Diversos països ofereixen la possibilitat de votar anticipadament: a Estònia, es pot votar en línia des del dilluns 3. Dijous 6 va ser el dia de les eleccions als Països Baixos. Avui, 7 de juny, els irlandesos i els txecs es dirigeixen a les urnes amb la resta de Europa segueix l’exemple durant el cap de setmana.

En total, uns 360 milions d’europeus estan cridats a les urnes per escollir els 720 diputats del proper Parlament Europeu.

2 milions de joves de 16 i 17 anys seran elegibles per votar per primera vegada: l’edat per votar es fixa en 16 anys a Bèlgica, Alemanya, Malta i Àustria i en 17 a Grècia. A la resta de països, heu de tenir 18 anys per votar.

La informació sobre com i quan votar està disponible al lloc web de les eleccions.

Les estimacions (de 20.15 a 20.30 CEST) i els resultats provisionals (de 23.15 a 23.30 CEST) de les eleccions s’actualitzaran en temps real al web de resultats de les eleccions europees.

Cobrint les eleccions europees en directe

Els mitjans de comunicació poden utilitzar imatges de les eleccions que tenen lloc a tots els estats membres de la UE des d’EbS o del Centre Multimèdia. Les imatges d’un col·legi electoral holandès situat en un molí de vent estan disponibles aquí. Els ciutadans de la UE ja han votat a l’illa de Svartsö, a Suècia, o en un ferri a Kemiönsaari (Finlàndia). Els ciutadans de la UE de catorze països també van tenir l’oportunitat de votar per correu, com el grec. Les imatges de les eleccions es penjaran durant tot el cap de setmana, incloses les gravacions dels principals candidats i líders de grups que voten.

Dies i nits de les eleccions a Brussel·les

El Parlament Europeu de Brussel·les s’ha transformat completament per acollir més de 1.000 representants dels mitjans de comunicació de més de 90 països. L’Hemicicle es converteix en una sala de premsa gegant. Es preveuen 700 espais de treball per a periodistes, s’han preparat 125 posicions dempeus, entre les quals 66 a l’hemicicle en tres nivells de 420m2 i es preveuen 185 línies de banda ampla per a transmissió.

Els detalls pràctics per als periodistes i un resum de les eleccions dies i nits estan disponibles aquí.

És bo saber-ho

Els defensors del poble dels països de la UE i els presidents dels comitès nacionals de peticions han emès una declaració conjunta en què demanen que tots els ciutadans elegibles vagin a votar, posant èmfasi en la necessitat d’un compromís cívic fort per reforçar les institucions democràtiques.

Encara no saps a qui votar? Es van desenvolupar algunes aplicacions paneuropees per ajudar-vos a triar, com ara Palumba, EU&I, VoteSwiper o EuroMPmatch.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.