Document tècnic sobre sitges d’estella forestal

0
40

17.12.20

L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura ha confeccionat un document que pretén ser una guia pràctica sobre el disseny i la construcció de sitges d’estella forestal. El document recull algunes de les conclusions d’un estudi que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona
 
Cada cop hi ha més instal·lacions tèrmiques que utilitzen l’estella forestal com a combustible. L’estella té unes característiques i particularitats que fan que calgui dissenyar i construir correctament les sitges per poder garantir un bon funcionament de la instal·lació.
 
Si no es tenen en compte aquestes particularitats, ens podem trobar que, tot i disposar d’una instal·lació de biomassa amb materials excel·lents i correctament executada, tinguem problemes per causa d’una mala alimentació o que es condicionin els costos d’explotació futurs.
 
Amb l’objectiu de recopilar experiències i bones pràctiques s’ha elaborat aquest document, la “Guia pràctica sobre el disseny i construcció de sitges d’estella”, signat per Joan Oliver Casanellas, professional del sector de les instal·lacions i el clima, especialitzat en energies renovables i especialment en l’aprofitament tèrmic de la biomassa.  A la guia s’hi exposen diferents consideracions que cal tenir presents a l’hora de dissenyar, projectar o construir sitges d’emmagatzematge d’estella forestal.
 
La guia s’ha centrat en les sitges per a instal·lacions de calderes de potències d’entre 25 i 1.000
 
kW, que abasteixen principalment al sector domèstic, terciari i petit industrial. No s’han descrit les particularitats i sistemes d’alimentació per a instal·lacions industrials o de gran consum, tot i que alguns conceptes també poden ser vàlids en aquest sector.
 
L’estudi ha estat desenvolupat en el marc del suport de la Diputació de Barcelona a la implantació municipal de la biomassa com a font d’energia renovable.
 
Podeu descarregar-vos la Guia Pràctica sobre el disseny i la construcció de sitges d’estella de manera gratuïta en aquest enllaç. A més, teniu tota la informació sobre les accions que impulsem sobre la biomassa a la nostra pàgina web.
 

*Text del Pacte dels Alcaldes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.