11.11.20 – TARRAGONA • Tarragonès

Dos plans d’ocupació impulsats per la Diputació de Tarragona milloren entorns naturals a les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà

0
63

Compten amb el suport dels consells comarcals i han proporcionat feina a un total de 10 persones

Operaris treballant a l’Alt Camp. Foto: Dipta.
La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà, ha impulsat un any més els Plans d’Ocupació en aquestes comarques, amb l’objectiu d’afavorir la inserció al mercat laboral de persones en situació d’atur i, alhora, de condicionar entorns naturals, tenint en compte les necessitats dels municipis
Els Plans d’Ocupació de l’Alt Camp i de la Conca de Barberà s’emmarquen en els Plans d’Ocupació que la Diputació de Tarragona impulsa anualment en col·laboració amb els 10 consells comarcals. Tal com assegura el diputat d’Ocupació i Emprenedoria de la institució, Francesc Barbero, “aquests plans tenen com a objectiu dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, alhora que vetllen per la millora i conservació d’entorns naturals i urbans a la demarcació”. Enguany la Diputació ha destinat 732.624,25 euros per a la realització dels 10 plans previstos per al 2020, que actuaran en 115 municipis i proporcionaran feina a 50 persones.
Pla d’Ocupació a l’Alt Camp
Els integrants del Pla d’Ocupació de l’Alt Camp, que està en marxa des del 5 de novembre, estan treballant en la neteja i el manteniment d’entorns naturals i zones verdes en diferents municipis de la comarca. Les tasques inclouen el desbrossament, la poda d’arbres, l’arranjament de marges de camins i senders d’interès turístic i la neteja de vorals. Aiguamúrcia, Alcover, Alió, Bràfim, Figuerola del Camp, els Garidells, el Milà, Mont-ral, Nulles, Picamoixons, el Pla de Santa Maria, el Pont d’Armentera, Puigpelat, Querol, la Riba, Rodonyà, Valls i Vilabella són els municipis d’actuació.
Pla d’Ocupació a la Conca de Barberà
Els integrants del Pla d’Ocupació de la Conca de Barberà, que està en marxa des del 9 de novembre, estan treballant en la neteja i l’arranjament d’espais naturals municipals i d’espais propers a les instal·lacions comarcals. També s’està efectuant l’embelliment i millora dels espais verds i jardins municipals mitjançant treballs de pintura i de paleta necessaris per a condicionar espais públics en tots els municipis de la comarca: Barberà de la Conca, Blancafort, Conesa, l’Espluga de Francolí, Forès, Llorac, Montblanc, Passanant i Belltall, les Piles, Pira, Pontils, Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Sarral, Savallà del Comtat, Senan, Solivella, Vallclara, Vallfogona de Riucorb, Vilanova de Prades, Vilaverd i Vimbodí i Poblet.
Sis mesos de feina i amb orientació laboral en acabar
En cadascun dels plans un grup de 5 persones (4 peons i un cap d’equip), que es trobaven en situació d’atur, són les encarregades de dur a terme les actuacions de millora previstes, durant un període de 6 mesos. Els integrants reben formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà orientació laboral i suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral. Des de l’any 2013, prop de 80 persones han participat en els plans d’ocupació impulsats per la Diputació a l’Alt Camp i a la Conca de Barberà, una quarantena de persones en cada comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.