25.11.19 – SANT CUGAT DEL VALLÈS • Vallès Occidental

El govern de Sant Cugat destinarà en aquest mandat més de 16 milions d’euros a fomentar polítiques d’habitatge

0
159

El Pla de Govern presenta 50 propostes i destinarà prop de 60 milions d’euros en projectes d’inversió


Imatge de la jornada. Foto: Aj.Sant Cugat.

Aquest Pla de Govern es desgranarà en el Pla d’Actuació Municipal (PAM), que s’elaborarà de manera participativa i es presentarà en els propers mesos
 
Cinc mesos després de la constitució del consistori, els partits del govern municipal (ERC-MES, el PSC i la CUP-PC) han definit les principals línies d’actuació que l’Ajuntament desenvoluparà durant el mandat 2019-2023. L’objectiu és fer front als grans reptes de ciutat –especialment en àmbits com l’habitatge, l’emergència climàtica i la transparència- i contribuir a fer un Sant Cugat amb més justícia social, progrés econòmic, benestar ciutadà i un millor govern de l’Ajuntament.

Per assolir-ho, l’executiu impulsarà un Pla de Govern des de les sis tinències d’alcaldia amb 50 propostes, entre les quals destaquen un Pla d’Acció contra l’Emergència Climàtica; la tarifació social als tributs municipals, taxes i preus públics; la reserva del 10% del pressupost a polítiques socials; un Pla de Promoció del Comerç de Proximitat i una plataforma tecnològica d’atenció a les queixes ciutadanes.

Mireia Ingla: "En els últims anys, la ciutat ha crescut per inèrcia. Avui tracem un full de ruta per organitzar un creixement sostingut i planificat a curt i llarg termini. Això també és clau perquè Sant Cugat sigui un referent en polítiques socials, climàtiques i d’habitatge"

Les inversions

El Pla de Govern també preveu invertir 60 milions d’euros al llarg del mandat en projectes repartits pels districtes, entre els quals destaca doblar la partida d’habitatge fins arribar als 16 milions d’euros.  El paquet d’inversions fins al 2023 també inclou la residència assistida i centre de dia; l’escola La Mirada; una nova xarxa de biblioteques i la construcció d’un nou centre cultural al Parc Ramon Barnils; la sala de concerts; el nou Centre d’Emprenedoria a la Masia de Can Rabella; el complex esportiu de Mira-sol i noves instal·lacions per a la gimnàstica.

A més de ser un instrument de planificació, el Pla de Govern serveix per retre compte de l’actuació de l’executiu, avaluar el compliment dels compromisos adoptats i garantir la transparència davant la ciutadania.

Pere Soler: "La ciutadania és madura, i vol saber com ens gastem els diners i com gestionem tots els recursos que tenim. Aquest govern vol donar-li les eines perquè pugui accedir a aquesta informació"

L’emergència habitacional, un dels grans reptes del govern

Facilitar l’accés a un habitatge digne és un dels grans reptes que té Sant Cugat. Per aquest motiu l’Ajuntament impulsarà un conjunt d’actuacions amb l’objectiu de fer front a aquesta problemàtica i promoure un habitatge més assequible a la ciutat. En aquest sentit, el govern elaborarà un Pla de xoc de mesures urgents, que consistirà en revisar el Pla d’Acció de Promusa per centrar-lo en la construcció de més habitatge públic en règim de lloguer; reformularà l’Oficina Local d’Habitatge per centralitzar tots els serveis d’aquest àmbit i també ampliarà els ajuts, bonificacions i subvencions a l’habitatge.

Núria Gibert: "Hem de potenciar una ciutat que posi les persones al centre. Totes les polítiques que impulsi aquest govern han d’anar encaminades en aquest sentit: a reforçar la cohesió i millorar la qualitat de vida"

En els propers mesos, l’Ajuntament elaborarà el Pla d’Actuació Municipal (PAM), amb l’objectiu de recollir les accions concretes que desenvolupin el Pla de Govern. La confecció del PAM inclourà un procés participatiu –que es vehicularà a través del portal decidim.santcugat.cat- per recollir les propostes i suggeriments de la ciutadania. L’objectiu és aprovar-lo en els propers sis mesos.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.