Saragossa ha acollit la segona Trobada nacional de dades obertes. Foto: Diputació de Barcelona

Barcelona • Barcelonès

La Diputació de Barcelona aposta per millorar les polítiques públiques mitjançant la divulgació de les dades obertes

0
2444

Promoure la divulgació de les dades obertes per millorar les polítiques públiques. Aquest és un dels reptes que afronta la Diputació i que s’ha presentat aquest dijous a la II Trobada Nacional de Dades Obertes celebrada a Saragossa. En aquest sentit es treballa per tal que els treballadors públics desenvolupin els coneixements i les habilitats necessàries. 

Per fer-ho possible s’aposta en la identificació de quatre àmbits concrets, que són plans concrets de formació, agents a nivell nacional que puguin ajudar a impulsar plans de capacitació, agents de qualsevol nivell que puguin ajudar a desenvolupar materials i aquells indicadors de seguiment dels objectius marcats.  

L’altre repte presentat a la trobada fa referència a l’afavoriment de la col·laboració interadministrativa per tal de generar intercanvis de dades i facilitar la seva obertura. 

Aquesta tasca es tradueix en la detecció d’un o dos conjunts de dades que per les seves característiques i demandes puguin ser treballats de manera coordinada entre les administracions; en la determinació de pautes, elements i característiques per tal que siguin considerats com a conjunts de dades d’alt valor; i, en comptar amb la ciutadania i empreses potencials reutilitzadores dels conjunts de dades detectats per tal de valorar el seu interès, l’impacte i les demandes.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 16 “Pau, Justícia i Institucions Sòlides”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.