22.05.16 – LLEIDA • Segrià

L’alcalde Ros destaca l’èxit de participació de l’Aplec a Lleida, una festa de convivència i civisme

0
75

El paer en cap passa balanç assenyalant que cada cop hi ha més ressò exterior, agafant fins i tot volada internacional


La cercavila abans de sortir aquest matí dels Camps Elisis.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assenyalat la gran participació i l’excel·lent nivell de convivència i civisme de l’Aplec del Caragol al fer balanç del darrer cap de setmana de Maig, el mes més festiu de l’Any.
El paer en cap ha manifestat que cada any es baten records de participació i de difusió del que és Lleida i la seva gastronomia amb l’Aplec. “Cada vegada tenim més participació de fora de Catalunya, amb pacs turístics que es venen al conjunt del país i que cada cop agafen una volada més internacional, com ho demostra l’exemple de la delegació xinesa a la festa”, ha dit l’alcalde Ros, que ha volgut felicitar al president i l’equip directiu de la Federació de Colles, Xavier Pérez, per la tasca desenvolupada al llarg de l’any. Tall de veu A. Ros.
Minuts abans, la Fecoll havia presentat els números de l’Aplec 2016: Els 13.000 penyistes, de 103 colles, i 12 tones de caragols consumits són les dades principals d’aquesta edició, que ha tingut uns 200.000 visitants, uns 200 d’ells turistes de la Xina, i en la qual s’han comercialitzat 1.200 paquets de visitants i 5.500 tastets i menús.
El darrer dia d’Aplec ha començat ben d’hora amb la cercavila de les colles que, per primer cop, ha sortit de l’avinguda Tarradellas. Les colles han desfilat dividides en dues rues diferents. Una s’ha dirigit al Pont de Príncep de Viana i l’altra el Pont de la Universitat i les dues s’han trobat al Pont Vell, davant l’estàtua d’Indíbil i Mandoni, on ha tingut lloc la tradicional imposició d’escarapel·les. Després les colles han tornat als Camps Elisis per seguir amb les activitats de la darrera jornada d’Aplec.
Festival infantil amb el grup de pallassos Dandy’s Clowns, concurs de tiratge de cervesa o ball de vermut han estat algunes de les activitats del matí que han precedit el dinar de germanor de les colles, darrera trobada gastronòmica fins a l’any vinent. A la tarda, xarangues i penons de cada colla s’han retrobat a l’escenari de la plaça central per fer el comiat oficial del XXXVII Aplec del Caragol de Lleida.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.