Sopa de Lletres

0
58La Sopa de Lletres d’alcaldes.eu – n3/190516
© alcaldes.eu

1. És una comarca amb un relleu molt accidentat, sense cap plana i marcada per la presència de la serra del Montsant, ocupant el sector nord de la comarca. Bons vins.

2. Era el port d’entrada i sortida de productes d’uns municipis del Baix Empordà. A través d’ell, a principis del segle XIX, s’hi explotaven productes agrícoles (blat, farina, faves i fesols), corall, vi i, sobretot, taps.
La trobada anual d’havaneres és un dels actes més coneguts.

3. Encarregat de la promoció del desenvolupament d’una localitat o d’un municipi en una àrea concreta.

4. És el president del Consell Comarcal d’Osona i l’alcalde de Gurb.

5. Lo riu.

6. Pertany a la comarca de l’Urgell i està situat a la vall del riu Corb, en plena Ruta del Císter. Entre els seus llocs d’interès destaquen l’edifici de l’ajuntament (S. XVI), el Molí d’Oli Maurici Massot (S.XVII) i l’Ecomuseu.

7. És l’alcaldessa d’un municipi de la comarca del Maresme, limitant amb el Barcelonès. Pertany també a l’Àrea Metropolitana de Barcelona I forma part de la DO Alella. Durant el mes de gener se celebra el Festival de Novel·la Negra catalana.

8. (sense l’article) És un municipi que es troba a la comarca del Baix Llobregat. En el seu terme municipal es troben infraestructures de gran importància per a Barcelona. És també conegut per la seva raça autòctona de galls i gallines.

 

Alcaldes.eu us ofereix una forma inesperada de participació:
una sopa de lletres
 

Deixeu-vos desafiar pels reptes i endevinalles d’aquesta nova secció i afineu el vostre coneixement del país.

La Sopa de Lletres d’Alcaldes.eu és un bon entrenament per a la intuïció i la memòria dels lectors, però també una agradable manera de compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català.

INSTRUCCIONS

imprimiu-vos aquesta pàgina, llegiu les indicacions i trobeu les paraules amagades. Us garantim una bona estona de gaudi.
I no deixeu de reenviar les sopes de lletres als vostres amics.


Cada setmana amb el mail de sumari per suscriptors una nova sopa de lletres!
Setmana anterior


n2/110516 – © alcaldes.eu
040516n1/040516 – © alcaldes.eu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.