L’equitat en l’acció climàtica: com es poden integrar les consideracions d’equitat en els processos de planificació, implementació i seguiment del SECAP?

0
4935

Descobriu la nostra guia integral que ajuda les autoritats locals a integrar l’equitat en els seus processos de Planificació d’Energia Sostenible i Acció Climàtica (SECAP), promovent respostes justes i resilients al canvi climàtic.

5 de desembre

A mesura que els efectes implacables del canvi climàtic continuen desenvolupant-se, és cada cop més evident que el seu impacte està lluny de ser uniforme. Els efectes del canvi climàtic afectaran més a algunes persones que a altres.

És per això que els municipis han d’esforçar-se per aconseguir resultats equitatius per als grups vulnerables a l’hora de desenvolupar i implementar estratègies de canvi climàtic. Aquest objectiu només es pot assolir fent de l’equitat un principi operatiu integrat dins de totes les facetes de la governança, la gestió i les operacions municipals.

Incorporació de consideracions d’equitat
La nostra directriu “Incorporar consideracions d’equitat en els processos d’implementació i seguiment de l’energia sostenible i la planificació de l’acció climàtica (SECAP)” il·lustra com els processos de desenvolupament, implementació, seguiment i avaluació d’un PAES poden proporcionar punts d’entrada pràctics i eficaços per donar suport a les autoritats locals per assolir aquest objectiu. .

Incorporar consideracions d’equitat en polítiques, plans i programes és un viatge sense un punt final definitiu. Requereix un compromís autèntic, una autoreflexió crítica, inversions en la creació de capacitats i l’apoderament dels ciutadans i les comunitats per participar activament en el diàleg sobre el clima. Això ha d’anar seguit d’una acció i una revisió valentes i contínues. Aquesta directriu no prescriu un pas establert rígid, ni una llista exhaustiva de possibles accions. Més aviat serveix com a font d’inspiració, assenyalant punts d’entrada potencials en diferents etapes del procés SECAP per incorporar consideracions i accions concretes d’equitat.

D’aquesta manera, la guia també serveix com a eina per donar suport als municipis en la construcció de la seva capacitat interna al voltant de l’equitat, la justícia i l’abordatge de la vulnerabilitat. Proporciona preguntes crítiques sobre les quals s’anima els funcionaris locals a reflexionar i actuar de manera individual i col·lectiva.

Amb l’esperit de l’aprenentatge i l’intercanvi entre iguals, la guia també destaca els esforços en curs relacionats amb l’equitat de les autoritats locals. Aquests exemples serveixen de motivació i inspiració perquè altres municipis facin passos similars en les seves iniciatives d’acció climàtica.

Descobreix aquí la publicació, disponible a la nostra llibreria.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.