Mor Sergi Mingote, alpinista i exalcalde de Parets, en un tràgic accident al K2

0
117

L’alpinista baixava del camp 3 al camp base durant la preparació per fer el segon cim més alt del món a l’hivern

Mingote va ser alcalde del seu municipi, Parets del Vallès, del 2011 al 2018


Foto: Sergi Mingote a l’ajuntament de Parets, en un moment de l’entrevista que alcaldes.eu li va fer al 2013 

Sergi Mingote

Fa només unes hores, el món de l’esport i el de la política han quedat conmocionats per la mort de Sergi Mingote, alpinista i polític nascut a Parets del Vallès, municipi d’on va ser-ne alcalde durant 7 anys.  

L’alpinista ha mort aquest dissabte als 49 anys després de patir una caiguda mentre baixava al camp base avançat des del camp 3 del K2, la segona muntanya més alta del planeta, amb 8.611 metres. De fet, Mingote formava part d’una expedició que estava intentant coronar el K2 a l’hivern, però ja estava tornant al camp base després d’haver renunciat a intentar fer el cim.

L’any 2013, alcaldes.eu va tenir el plaer d’entrevistar-lo a l’ajuntament del seu municipi quan només portava dos anys com alcalde amb el PSC. És per això que la seva mort ens ha consternat i volem expressar el nostre sentit condol als seus familiars i amics en nom de Xavier Roca, director i editor d’alcaldes.eu, i de tot l’equip.  

Aquest era el seu perfil en el moment que el vam entrevistar:  
“Nascut a Parets del Vallès l’any 1971, preparador físic, tècnic esportiu i diplomat en funció gerencial de les Administracions Públiques per ESADE, Sergi Mingote ha passat per altres càrrecs polítics abans d’assumir l’Alcaldia, fa un parell d’anys. Però va entrar a l’Ajuntament fa 10 anys, i des de llavors, ha estat tinent d’Alcalde, i regidor d’esports, mitjans de comunicació, organització i recursos humans. Militant del PSC des del 2003, ja havia format part de les llistes municipals donant suport al projecte socialista. Una de les seves vessants més conegudes, però, és l’esportiva, com a ciclista i sobretot, muntanyenc: ha coronat un parell de cops el sostre del món.”


FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.