Municipis de menys de 50.000 habitants: Uneix-te al nostre programa d’Assistència Tècnica i construeix un pla de cooperació energètica amb els teus ciutadans!

0
3414

El programa d’Assistència Tècnica pretén donar suport a 10 municipis de menys de 50.000 habitants en la preparació i desenvolupament dels projectes seleccionats inclosos en el seu PAES. Per a l’edició d’enguany, el programa se centrarà en els projectes energètics comunitaris.

Què obtindrà el vostre municipi del nostre programa?

10 candidats seleccionats participaran en 3 tallers en línia de mig dia amb altres municipis i experts rellevants. Tenint en compte el focus de l’edició d’enguany (és a dir, l’energia comunitària), convidem els municipis seleccionats a identificar i involucrar representants de les cooperatives energètiques locals/organitzacions de la societat civil en aquest programa. El principal resultat d’aquest programa serà el desenvolupament d’un pla de cooperació entre la ciutat i l’organització de la societat civil. La participació d’almenys un representant d’una cooperativa energètica local/organització de la societat civil és un requisit previ per participar en el programa.

Aquests tallers inclouran una sèrie de sessions interactives per assegurar-se que els debats subratllen els enfocaments d’èxit i emergeixen reptes concrets i oportunitats per superar-los. Les activitats estaran dissenyades per permetre als participants explorar els elements bàsics necessaris per desenvolupar un pla d’acció conjunt i coordinat entre grups i cooperatives locals, rellevants de la societat civil, líders locals i actors multiplicadors implicats en la transició energètica.

El pla de cooperació és un document informal que descriu els passos concrets que les dues parts, la ciutat i l’organització cooperativa/societat civil, pretenen fer en el termini definit per donar-se millor suport mútuament. L’acord es pot veure com un pla informal per guiar i inspirar la cooperació d’ambdues parts. Pot incloure, per exemple, la decisió de celebrar una sèrie de reunions, identificar els àmbits de cooperació previstos, els mitjans i recursos que es mobilitzaran, etc.

Com pot sol·licitar un municipi?

Si esteu interessats en unir-vos al programa, si us plau, manifesteu el vostre interès directament al coordinador del programa via correu electrònic: Thibaut Maraquin (thibaut.maraquin@eumayors.eu)

Calendari de Tallers

Taller núm. 1: conèixer-se – 13 de setembre de 2022

Taller #2 – Laboratori de cooperació – novembre (data exacta per determinar)

Taller núm. 3 – Esdeveniment de seguiment – principis de 2023 (data exacta per determinar)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.