Nova guia sobre com crear una comunitat energètica

0
108

20.11.20

Esteu pensant en crear una comunitat energètica, però no esteu segurs per on començar? Ja teniu un grup i us pregunteu com avançar en els següents passos? O potser ja sabeu quin tipus de projecte us agradaria fer, però necessiteu més informació sobre com finançar-lo? Si la resposta a alguna d’aquestes preguntes és afirmativa, aquesta guia pràctica és la vostra!

El panorama energètic comunitari a Europa ha canviat dràsticament els darrers dos anys. La Unió Europea va reconèixer l’important paper dels ciutadans en la transició energètica a través del paquet Energia neta per a tots els europeus l’any passat i ara cada país de la UE ha de posar en marxa mesures per donar suport activament al desenvolupament de les comunitats energètiques. Al mateix temps, els joves ens recorden activament la urgència de l’acció climàtica i els ciutadans prenen el poder a les seves mans desenvolupant conjuntament projectes d’energia sostenible.

Friends of the Earth Europe, Energy Cities i REScoop.eu, amb el suport de la coalició Community Power, volen assegurar-se que els ciutadans i les autoritats locals tinguin els recursos adequats per convertir aquesta oportunitat en una realitat. Per això, van elaborar una guia per ajudar-vos a navegar en totes les etapes de la creació i la gestió d’una comunitat energètica. Des de la informació i les eines sobre com agrupar el vostre grup, quina forma jurídica adopteu, quin tipus de projecte o tecnologia pot ser l’adequat per a vosaltres: aquest llibre està ple de consells pràctics.
 
Aquesta guia, que porta molts exemples inspiradors d’arreu d’Europa, demostra que les persones que volen construir projectes energètics comunitaris no estan sols. Aquesta guia és una crida a l’acció. És una crida a activar-se localment i formar part d’un moviment creixent de persones que recuperen el poder. Us connectarà amb la vostra comunitat a una història de dècades d’acció local sobre energia.
 
En compartir aquestes experiències i proporcionar orientacions pràctiques, aquesta guia representa un excel·lent primer pas cap a la creació d’una iniciativa energètica comunitària.

*text de Pacte dels Alcaldes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.