28.10.19 – BARCELONA • Barcelonès

President Torra: “Som en un moment clau, només junts ho farem possible”

0
248

El cap de l’Executiu va rebre dissabte passat a Palau més de 700 alcaldes que han aprovat mocions de suport als presos polítics i exiliats i de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem

Quim Torra afirma que “el nostre compromís amb tornar a exercir el dret d’autodeterminació ja no té camí de retorn”

Un total de 839 ens locals han aprovat la moció de l’AMI i l’ACM


El president Torra, en un moment de l’acte. Autor: Jordi Bedmar.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar el passat dissabte  al migdia que “ara més que mai no podem defallir”, perquè “som en un moment clau” i “només junts ho farem possible, només junts tindrem la força suficient per acabar el que vam començar”. “El poble de Catalunya així ho reclama i nosaltres hi hem d’estar a l’alçada”, ha afirmat. El cap de l’Executiu ha rebut al Palau de la Generalitat més de 700 alcaldes que han aprovat la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia per als presos polítics i en defensa del dret d’autodeterminació proposada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. En total, 839 ens locals han subscrit el text.

Durant la seva intervenció al Pati Gòtic del Palau, el president Torra ha destacat que l’acte d’avui “és una mostra de la unitat que cal, que ens és del tot necessària i que hem de ser capaços de mantenir per fer front a la repressió i per forçar l’estat espanyol a parlar, a dialogar i a demostrar davant de tot el món que Catalunya és un estat democràtic que no té por de la paraula ni de la dissidència”. I és que, ha dit, “no n’hi ha prou” amb el rebuig a la repressió i a la sentència, que “ha de ser implacable”, sinó que “hem de superar la dinàmica de la queixa i la lamentació per entrar en una dinàmica positiva, constructiva i prendre la iniciativa”. “El poble de Catalunya mereix que no defallim, conjurem-nos avui a seguir endavant”, ha reblat.

El cap de l’Executiu també ha afirmat que “el nostre compromís amb tornar a exercir el dret d’autodeterminació ja no té camí de retorn”. “El capteniment democràtic del poble de Catalunya no serà aturat per la repressió, per les amenaces d’un nou 155, per les multes, per la presó, per les condemnes preventives, ni pels requeriments del Tribunal Constitucional”, ha afirmat. “L’estat no ha dubtat mai d’utilitzar el codi penal i la repressió amb l’objectiu d’escarmentar i amb el clar missatge que no hi tornem, ho tornarem a fer, tossudament hi tornarem”, ha insistit.

Finalment el cap del Govern ha agraït “la força, la vitalitat i el compromís amb la radicalitat democràtica i amb els drets fonamentals i les llibertats” dels alcaldes i alcaldesses del país. “Els ajuntaments no heu fallat mai”, ha afirmat.

De la seva banda, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha  denunciat que “estem davant d’una sentència profundament injusta, perquè votar mai pot ser considerat un delicte”. “És inaudit que en un estat democràtic et tanquin a la presó per exercir els teus drets i llibertats, per exercir la democràcia”, ha manifestat.

Segons el vicepresident Aragonès, "som avui aquí per retornar tota la solidaritat, alguns de vosaltres encara arrossegueu les conseqüències d’aquella persecució i això no us ha fet retrocedir ni un mil·límetre en el vostre compromís amb els drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya”. "Us demano que des del món local ens ajudeu a fer inevitable el diàleg que ens ha de permetre aconseguir la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats; que ha de fer possible el dret a l’autodeterminació", perquè "aquest és el camí, avançar com un sol poble cap a la llibertat de Catalunya”, ha reblat.

Més de 700 alcaldes i alcaldesses han assistit a l’acte, que ha comptat també amb el president del Parlament, Roger Torrent, de membres del Govern, del president de l’ACM, Lluís Soler, i el president de l’AMI, Josep Maria Cervera.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.