AMETLLA DEL VALLÈS • Vallès Oriental

S’inicia la captura de senglars amb gàbies, a l’Ametlla del Vallès

0
424

Entre mitjans de novembre i finals de desembre s’ha iniciat la primera prova de captura de senglars amb gàbies a l’Ametlla del Vallès, una iniciativa que respon als greus incidents que generen aquests animals al municipi. 

A dia d’avui, s’han capturat 24 exemplars amb aquest sistema.

Accions realitzades

Entre d’altres, s’ha realitzat una despesa de més de 12.000 € en fixar els contenidors a la zona nord del municipi que, durant molts mesos, han estat sistemàticament tombats pels senglars per alimentar-se. Malgrat aquestes intervencions, els senglars continuen estirant les bosses i generant greus problemes a la via pública, alhora que els accidents de circulació per topades amb senglar segueixen a l’alça, així com els danys a jardins, zones verdes i, per descomptat, i essencialment, a l’agricultura.

En aquest context, s’ha procedit a iniciar una estratègia coordinada amb diversos municipis i agents per tal de minimitzar la sobre població d’aquesta espècie, i fa més de dos anys que s’està treballant coordinadament amb 14 municipis de la comarca i la Generalitat de Catalunya per tal d’establir un pla de gestió conjunt.

Les accions que s’han proposat, són: la diagnosi dels punts conflictius, la realització de batudes conjuntes entre pobles en zones amb poca densitat de població i les captures amb gàbies a les de major densitat.

En aquest sentit, amb la Societat de Caça de l’Ametlla s’estan realitzant batudes en aquestes zones forestals. Per exemple, el proppassat dia 30 de desembre es van capturar 15 exemplars a la zona de can Jaumira i can Plandolit.

Per altra banda, les 5 gàbies que hi ha actives al municipi estan situades en zones amb molta densitat de població, on l’acció amb armes de foc no és pertinent. L’equip que executa les tasques ha guanyat un concurs de 4 anys i està integrat per veterinaris.

Durant el dia, les gàbies estan obertes i sense portes per evitar la captura d’animals domèstics. A la nit, s’activen i al matí es tornen a desactivar. Totes elles estan controlades amb càmeres per monitorar la presa  d’animals, sigui per procedir a capturar-los o alliberar-los si estan protegits.

Un cop s’ha detectat la captura d’un senglar, l’endemà es procedeix a efectuar l’eutanàsia a l’animal i a la seva destrucció per mitjà d’un gestor autoritzat.

Font: Ajuntament de l’Ametlla del Vallès

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.